Κοσμος

Λα Πάλμα - Ηφαίστειο: Πρώτη προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο

Ξαναρχίζουν οι πτήσεις από και προς το νησί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λάβα από το ηφαίστειο στη νήσο Λα Πάλμα καταλήγει στη θάλασσα
Λάβα από το ηφαίστειο στη νήσο Λα Πάλμα καταλήγει στη θάλασσα © YouTube/Storyful News

Αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λα Πάλμα για πρώτη φορά μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου και ενώ το ηφαίστειο συνεχίζει να εκλύει λάβα, η οποία σβήνει στη θάλασσα.

Το πρώτο αεροσκάφος στη νήσο Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά όπου εξερράγη το ηφαίστειο, προσγειώθηκε σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου το περασμένο Σάββατο. Η λάβα από τη ηφαίστειο έφθασε στον ωκεανό, με τους ειδικούς να παρακολουθούν με προσοχή το φαινόμενο και τους περιορισμούς στην κυκλοφορία τόσο στο έδαφος όσο και στη θάλασσα να παραμένουν σε ισχύ.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τη διαχειρίστρια εταιρεία των ισπανικών αεροδρομίων Aena και την αεροπορική εταιρεία Binter, στην οποία ανήκει το αεροπλάνο, η προσγείωση ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Λα Πάλμα νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα, προερχόμενο από το γειτονικό νησί Τενερίφη, διευκρίνισε στο AFP ένας τοπικός εκπρόσωπος Τύπου της Aena.

Το αεροδρόμιο της Λα Πάλμα ανέστειλε τη λειτουργία του το Σάββατο το πρωί λόγω της συσσώρευσης τέφρας, που εκλυόταν από το Κούμπρε Βιέχα. Επισήμως, το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά την Κυριακή, ωστόσο πτήσεις δεν εκτελούνταν έως σήμερα, εν αναμονή μιας βελτίωσης των συνθηκών πτήσης, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εκατοντάδες κατοικίες καταστράφηκαν μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, με τα βίντεο από τη στιγμή που η λάβα καταπίνει σπίτια και σβήνει σε πισίνα να συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Ξαναρχίζουν οι πτήσεις αεροσκαφών στη νήσο Λα Πάλμα

«Επαναλαμβάνουμε τις πτήσεις με τη Λα Πάλμα», επιβεβαίωσε με μήνυμα στο Twitter η εταιρεία, αναφέροντας επίσης πως συνεχίζει «τη συνεργασία της για την αποστολή βοήθειας στα θύματα της έκρηξης του ηφαιστείου». Η επανάληψη των αεροπορικών δρομολογίων σημειώνεται «έπειτα από μια βελτίωση των συνθηκών (αεροπορικής) ασφαλείας» στη Λα Πάλμα, συμπλήρωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Aena, κι άλλες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα, από και προς αεροδρόμια στα Κανάρια Νησιά στην Ισπανία.

Steam Clouds Rise as Lava Crashes Into Ocean on Spain's La Palma

Toxic gas rage while the lava flood the sea in La Palma

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ