Κοσμος

Ισπανία-Ανεργία: 750 χιλιάδες άτομα βρήκαν δουλειά σε επτά μήνες

Η ανεργία είναι μικρότερη ακόμη και από το επίπεδο στο οποίο βρισκόταν πριν από την πανδημία στη βιομηχανία, τη γεωργία και τις κατασκευές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαδρίτη
Μαδρίτη © UNSPLASH/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ισπανία-Ανεργία: Επτακόσιες πενήντα χιλιάδες άνθρωποι που ήταν άνεργοι βρήκαν δουλειά σε επτά μήνες - Μεγάλη μείωση του ποσοστού ανεργίας.

Τουλάχιστον 750 χιλιάδες άνεργοι βρήκαν δουλειά στην Ισπανία μέσα σε επτά μήνες σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Η χώρα, η οικονομία της οποίας υπέφερε πολύ από την πανδημία της COVID-19 λόγω της εξάρτησής της από τον τουρισμό, είχε να δει μια τόσο μακρά περίοδο υποχώρησης της ανεργίας από το 2000. Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτούς τους επτά μήνες ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 750.987.

Μόνο τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε κατά 2,28% σε σχέση με τον Αύγουστο με 76.113 λιγότερους ανθρώπους να αναζητούν εργασία, ενώ ο Σεπτέμβριος είναι γενικά ένας μήνας αύξησης της ανεργίας μάλλον λόγω του τέλους της υψηλής τουριστικής περιόδου. Ο συνολικός αριθμός των προσώπων που έχουν εγγραφεί ως άνεργοι ήταν τον Σεπτέμβριο 3.257.802.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η ανεργία μειώθηκε σε όλους τους τομείς και είναι μικρότερη ακόμη και από το επίπεδο στο οποίο βρισκόταν πριν από την πανδημία στη βιομηχανία, τη γεωργία και τις κατασκευές.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν "πως η ανάκαμψη έχει αρχίσει και είναι ισχυρή", δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο στον ραδιοσταθμό Cope.

Σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση, που υπολογίζει ότι η αύξηση του ΑΕΠ θα είναι 6,5% το 2021 και 7% το 2022, η οικονομία της χώρας αναμένεται να επανέλθει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από την κρίση έως το τέλος του 2021.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.