- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Την ανάγκη ύπαρξης ενός κοινού συμφώνου για τη μετανάστευση έθιξε εκ νέου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο.
Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη οφείλει να καταλήξει σε ένα κοινό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου, που θα επιμερίζει με δίκαιο τρόπο τις ευθύνες διαχείρισης του σύνθετου αυτού προβλήματος που αφορά την Ευρώπη συνολικά, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σάμο, πριν επισκεφθεί τη νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή για τη φιλοξενία αιτούντων άσυλο. Ο πρωθυπουργός μάλιστα έκανε λόγο για «βαθύτατα ευρωπαϊκό ζήτημα».
Αναφερόμενος στη δομή της Σάμου, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι σημαντική ημέρα για τη Σάμο και σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή για να συζητήσει και να αξιολογήσει όλες τις επιλογές που θα προτείνει η τοπική κοινωνία. Πρόσθεσε επίσης πως θα εξεταστούν προτάσεις για τη δημιουργία χώρων αναψυχής και άθλησης, χώρων εκπαίδευσης, ακόμη και για το πού θα στεγαστεί το καινούργιο δημαρχείο.
Όπως είπε, η νέα δομή είναι σύγχρονη, ασφαλής, με ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο. «Μια δομή της οποίας ο σκοπός είναι να φιλοξενεί προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι θα φθάνουν στη Σάμο έως ότου κριθεί-αξιολογηθεί εάν αυτοί πρέπει να τύχουν καθεστώτος προστασίας. Να πάρουν δηλαδή άσυλο ή σε περίπτωση που δεν πάρουν άσυλο να επιστραφούν βάσει των διεθνών συμφωνιών στις χώρες προέλευσής τους ή στην Τουρκία. Όπως ορίζει εξάλλου η κοινή δήλωση ΕΕ - Τουρκίας του 2016», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Η δομή σήμερα φιλοξενεί περί τους 300 πρόσφυγες και μετανάστες. Προφανώς, κύριε δήμαρχε, έχει μεγαλύτερη δυναμικότητα, εκτιμούμε όμως ότι αυτή θα είναι αχρείαστη. Δείτε το ως μία ασφαλιστική δικλείδα στην απευκταία περίπτωση που τα πράγματα χειροτερεύσουν και πάλι έντονα», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης και ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Η κρίση ανέδειξε ένα βαθύτερο πρόβλημα για το ευρωπαϊκό αντισυστημικό κίνημα
Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ, παρουσίασε ένα σχέδιο ανοικοδόμησης της Γάζας
Η «Top Gun» εμφάνιση στο Νταβός προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον και «έριξε» την ιστοσελίδα της κατασκευάστριας εταιρείας
Σκληρή επίθεση του Ουκρανού προέδρου στην ευρωπαϊκή αδράνεια από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Yποστηρίζει ότι η βύθιση οφείλεται σε αμέλεια και ανικανότητα του πληρώματος
Έντονη κριτική για τη δημιουργία ζωνών αποκλειστικά για ενήλικες στις premium θέσεις των τρένων TGV
Συγκίνηση μέσα στο εθνικό πένθος
Συντονισμός με ΗΠΑ, επιφυλάξεις Δανίας και συζητήσεις για νέες ρυθμίσεις ασφάλειας στην Αρκτική
Σκληρή απάντηση της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Τραμπ και το πλαίσιο συμφωνίας με το ΝΑΤΟ
Ο υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ ξεκαθαρίζει ότι η Ουάσιγκτον δεν θα παράσχει επιτόπια προστασία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.