- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν κατέστειλαν με τη βία διαδήλωση γυναικών
Πυροβόλησαν στον αέρα και απώθησαν τις διαδηλώτριες
Οι Ταλιμπάν χρησιμοποίησαν σήμερα βία για να διαλύσουν μια ολιγομελή διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών.
Οι Ταλιμπάν κατέστειλαν με τη βία νέα διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών πυροβολώντας στον αέρα και απωθώντας τις διαδηλώτριες.
Συγκεκριμένα, μία ομάδα έξι γυναικών συγκεντρώθηκε έξω από ένα Γυμνάσιο της ανατολικής Καμπούλ για να διεκδικήσει το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση αφού όταν οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές κατέλαβαν την εξουσία απαγόρευσαν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο.
Οι γυναίκες ξεδίπλωσαν ένα πανό που έγραφε: «Μην σπάτε τα μολύβια μας, μην καίτε τα βιβλία μας, μην κλείνετε τα σχολεία μας» μαζί με μια φωτογραφία που έδειχνε νέα κορίτσια με χιτζάμπ (μαντίλα) μέσα σε μια σχολική αίθουσα.
Οι Ταλιμπάν τούς άρπαξαν το πανό, ενώ ένας ξένος δημοσιογράφος δέχτηκε χτύπημα από τουφέκι και του απαγορεύτηκε να βιντεοσκοπήσει. Ένα μέλος των Ταλιμπάν πυροβόλησε μάλιστα στον αέρα με το αυτόματο όπλο του, είπαν οι δημοσιογράφοι του AFP.
Οι διαδηλώτριες, μέλη μιας ομάδας που αποκαλείται το "Αυθόρμητο Κίνημα των Ακτιβιστριών Αφγανών Γυναικών", βρήκαν καταφύγιο μέσα στο σχολείο.
Ένα μέλος των Ταλιμπάν, ο Μαουλάουι Νασρατουλάχ, ο οποίος αυτοχαρακτηρίστηκε επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων στην Καμπούλ, είπε ότι οι διαδηλώτριες «δεν συνεργάστηκαν με τις αρχές ασφαλείας σχετικά με την διαδήλωση. Έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν στην χώρα μας, όπως και σε κάθε χώρα. Αλλά θα πρέπει προηγουμένως να ενημερώνουν τις αρχές ασφαλείας», είπε.
Από τότε που οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία έχουν πραγματοποιηθεί μεμονωμένες διαδηλώσεις με γυναίκες στην πρώτη γραμμή σε διάφορες πόλεις της χώρας, περιλαμβανομένης της δυτικής πόλης Χεράτ, όπου δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες.
Αλλά οι διαδηλώσεις μειώθηκαν από τότε που η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα κατά των διαδηλώσεων που δεν έχουν λάβει άδεια προειδοποιώντας όσους δεν συμμορφώνονται για "σοβαρές νομικές συνέπειες".
Έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από τότε που απαγορεύτηκε στα κορίτσια να πηγαίνουν στο Γυμνάσιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.