Κοσμος

Τρίτη δόση: Το «ενδεδειγμένο» θεραπευτικό σχήμα λέει ο Φάουτσι

Η κυβέρνηση Μπάιντεν κινείται προς την κατεύθυνση ενός εκτεταμένου πλαισίου χορήγησης αναμνηστικών δόσεων εμβολίων Covid

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντονι Φάουτσι
Άντονι Φάουτσι © Stefani Reynolds/The New York Times/Bloomberg via Getty Images

Το «βέλτιστο σχήμα» εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα περιλαμβάνει και τη χορήγηση τρίτης δόσης σύμφωνα με τον Δρ. Άντονι Φάουτσι.

Ο Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών των ΗΠΑ, δήλωσε χθες Τρίτη ότι πιστεύει πως το «βέλτιστο σχήμα» εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού θα περιλαμβάνει και τη χορήγηση τρίτης δόσης.

Οι δηλώσεις του ήρθαν αφότου το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι εκατομμύρια Αμερικανοί μπορούν να λάβουν μια ενισχυτική δόση του εμβολίου – αν και δεν έλειψαν οι αντιδράσεις στη συγκεκριμένη απόφαση. 

«Εν τέλει, θεωρώ ότι το βέλτιστο σχήμα σε ό,τι αφορά τα εμβόλια mRNA θα συμπεριλαμβάνει και μια τρίτη δόση», δήλωσε σύμφωνα με τη Washington Post. 

Καθώς η άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα συνεχίσει να εξαπλώνεται και τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα νέο κύμα ασθενών Covid, ο Φάουτσι υποστήριξε ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος της φθίνουσας ανοσίας θα είναι άκρως σημαντικό. Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση Μπάιντεν κινείται προς την κατεύθυνση ενός εκτεταμένου πλαισίου χορήγησης αναμνηστικών δόσεων. 

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που έχει υποστεί το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, με πάνω από 681.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 42,55 εκατομμυρίων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Όσον αφορά τη μίξη εμβολίων δεδομένου ότι σε εκατομμύρια Αμερικανούς χορηγήθηκε και το εμβόλιο της Johnson&Johnson, ο Φάουτσι τόνισε «Όπως με όλα τα πράγματα που κάνουμε, έτσι και αυτό πρέπει να υποβληθούν στον FDA για έγκριση. Ωστόσο τα δεδομένα είναι ενθαρρυντικά». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ