Κοσμος

Οι γιατροί της Βενεζουέλας αμφιβάλλουν για το εμβόλιο της Κούβας

«Δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα εμβολιάζεται στην Κούβα
Γυναίκα εμβολιάζεται στην Κούβα © EPA / Ramon Espinosa / POOL

H ακαδημία ιατρικής της Βενεζουέλας εξέφρασε αμφιβολίες για τη διάθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η Κούβα κατά του κορωνοιού

Γιατροί της Βενεζουέλας εξέφρασαν τη Δευτέρα ανησυχίες για την διανομή του εμβολίου κατά του Covid-19 στη χώρα που ανέπτυξε η Κούβα, επικαλούμενοι έλλειψη επιστημονικής έρευνας για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του.

Η Κούβα ανακοίνωσε το Σάββατο ότι εξήγαγε το εμβόλιο τριών δόσεων με την ονομασία Αμπντάλα στο Βιετνάμ.

Η κυβέρνηση Μαδούρο, η οποία μέχρι τώρα βασίστηκε στο ρωσικό εμβόλιο Sputnik V και στο κινέζικο Sinopharm επίσης εκδηλώσει ενδιαφέρον για το εμβόλιο της Κούβας. 

Αλλά η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής, το πιο γνωστό και ανεξάρτητο ιατρικό όργανο της Βενεζουέλας, έθεσε αμφιβολίες για το κουβανικό εμβόλιο. 

«Η Εθνική Ακαδημία Ιατρικής, ως συμβουλευτικό όργανο, εκφράζει για άλλη μια φορά την ανησυχία της για την εξαγγελθείσα διανομή του εμβολίου Abdala στη Βενεζουέλα», έγραψε στο Twitter. «Απαιτείται να δημοσιεύσουν συμπεράσματα από τις φάσεις έρευνας και επικύρωσής τους από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Τον Ιούνιο, η Βενεζουέλα έλαβε 30.000 δόσεις Abdala για κλινική δοκιμή.

Η ακαδημία είπε τότε ότι δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τη διανομή ενός εμβολίου Covid-19 «χωρίς επαλήθευση και δημοσίευση επιστημονικών αποτελεσμάτων φάσης 3».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ