- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αντιμέτωπη με το ομοσπονδιακό shutdown η κυβέρνηση Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να αποφύγει μια τέτοια εξέλιξη πάση θυσία
Οι Ρεπουμπλικάνοι μπλόκαραν τη διαδικασία για χρέος στο Κογκρέσο με τον χρόνο να λιγοστεύει ώστε να αποφευχθεί το λουκέτο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
Η αμερικανική Γερουσία απέτυχε τη Δευτέρα να υπερψηφίσει μια βασική διαδικασία για την προώθηση του βραχυπρόθεσμου νομοσχεδίου για τη ροή χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ. Οι νομοθέτες καλούνται να βρουν λύση μέσα στα επόμενα δυο 24ώρα.
Η Γερουσία με ψήφους 48 κατά και 50 υπέρ καταψήφισε την διαδικαστική πρόταση, με τους Ρεπουμπλικάνους να αντιτίθενται στο μέτρο διότι περιλάμβανε παράταση του ανώτατου ορίου χρέους.
«Είναι μία από τις πιο απερίσκεπτες, μία από τις πιο ανεύθυνες ψήφους που έχω δει στη Γερουσία και θα πρέπει να στέλνει ένα μήνυμα σε κάθε οικογένεια, μικρή επιχείρηση, παρατηρητή αγοράς, σχετικά με το ποιος σε αυτό το τμήμα τάσσεται υπέρ της οικονομικής σταθερότητα της χώρας μας», δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ στο βήμα της Γερουσίας, μετά την ψηφοφορία.
Ο Σούμερ πρόσθεσε, «θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να αποτρέψουμε το shutdown να αυτήν την εβδομάδα».
Παράλληλα οι νομοθέτες θα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους να αυξήσουν το ταβάνι του χρέους για να αποφύγουν το ρίσκο μιας στάσης πληρωμών που έγκριτοι αναλυτές και πλήθος αξιωματούχων έχουν προειδοποιήσει ότι θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στην οικονομία, σε ένα διάστημα που έχει επιτέλους ανακάμψει από την κρίση της πανδημίας.
Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ επανέλαβε ότι θα εμποδίσει μία αύξηση της «οροφής» χρέους των 28,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε «Θέλω να επαναλάβω για μία φορά ακόμη: Η Αμερική δεν πρέπει ποτέ να χρεοκοπήσει. Δεν έχουμε χρεοκοπήσει και δεν θα χρεοκοπήσουμε».
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι οι Δημοκρατικοί μπορούν να αυξήσουν την οροφή χρέους από μόνοι τους, μέσω της τακτικής του κοινοβουλευτικού συμβιβασμού, ενός πολιτικού ελιγμού που παρακάμπτει τον κανονισμό της Γερουσίας, ότι 60 από τα 100 μέλη του σώματος, πρέπει να ψηφίσουν θετικά για ένα νομοσχέδιο.
Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους, έχουν αντισταθεί να το πράξουν αυτό μέχρι τώρα, δηλώνοντας ότι η ψήφος για την αύξηση του ορίου χρέους, πρέπει να είναι μία διακομματική ψήφος. Ωστόσο πρέπει να βρουν λύση και να αποφευχθεί το χάος ενός shutdown που θα σκιάσει την πρώτη χρονιά διακυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση
Φίλος του κατέβαλε εγγύηση 200.000 φράγκων
Στην ίδια υπόθεση παραπέμφθηκαν ακόμη πέντε άνδρες
Eνώ η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης
Έκτακτη ευρωπαϊκή βοήθεια σε νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές μετά τις ρωσικές επιθέσεις στην ενέργεια
Το αισιόδοξο κλίμα ήρθε σε αντίθεση με τις υποβόσκουσες ανησυχίες
Bρισκόταν στη λίστα των «10 Πιο Καταζητούμενων» του FBI
Κεντρικό ρόλο στο νέο σχήμα αναλαμβάνουν η Oracle, η Silver Lake
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τις επικρίσεις που δέχθηκε η Ευρώπη κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ
Οι αρχές εξετάζουν τα τρένα που πέρασαν από το ίδιο σημείο τις 48 ώρες πριν το ατύχημα για να προσδιοριστεί η στιγμή που δημιουργήθηκε η βλάβη
Σε φάση κύρωσης η καταγγελία συμφωνιών – Αντιδρά η Μόσχα, επικαλούμενη οικονομικές συνέπειες
Ξεπερνούν τους 5.000 οι νεκροί από την καταστολή - Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.