- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
RND: «Η ελληνική οικονομία απογειώνεται»
«Η Ελλάδα ανακάμπτει από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας πολύ ταχύτερα του αναμενόμενου»
«Η ελληνική οικονομία απογειώνεται», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του δικτύου RND - Τι αναφέρει το εκτενές αφιέρωμα.
Εκτενές αφιέρωμα στην ελληνική οικονομία για την οποία μιλάει με διθυραμβικά σχόλια πραγματοποίησε το γερμανικό δίκτυο RND.
Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα ανακάμπτει από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας πολύ ταχύτερα του αναμενόμενου», ενώ ως βασικές κινητήριες δυνάμεις της ανάπτυξης αναφέρονται οι αυξανόμενες επενδύσεις και η άνοδος του τουρισμού.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, επισημαίνεται στην ανταπόκριση, η Ελλάδα μέχρι τα μέσα του έτους ξεπέρασε το επίπεδο προ κρίσης του 2019 σε σχέση με το ΑΕΠ, σε αντίθεση, για παράδειγμα, με τη Γερμανία, τη Γαλλία ή την Ιταλία. «Η ανοδική πορεία της Ελλάδας είναι σταθερή, καθώς βασίζεται κυρίως στις αυξανόμενες επενδύσεις και τα υψηλότερα κέρδη από τις εξαγωγές», αναφέρει ο συντάκτης και παραθέτει πρόβλεψη του Οίκου Πιστοληπτικής Ικανότητας Scope, ο οποίος αναμένει αύξηση της τάξης του 8,6%, καθώς το γ' τρίμηνο του έτους υπάρχει μεγάλη άνοδος του τουρισμού, όπως αναφέρει. «Η επιστροφή που βιώνει ο κλάδος αυτό το καλοκαίρι είναι θεαματική. Νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη κατέγραψαν ακόμη περισσότερους επισκέπτες τον Αύγουστο απ' ό,τι το έτος-ρεκόρ 2019», τονίζεται στην ανταπόκριση.
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην αύξηση της απασχόλησης, με τις θέσεις εργασίας τον Ιούνιο του 2021 να είναι κατά 53.400 περισσότερες από ό,τι το 2019. «Η άνοδος είναι κυρίως αποτέλεσμα των κεφαλαίων που δόθηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, με τα οποία η κυβέρνηση στήριξε εταιρείες που αντιμετώπισαν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εξασφάλισε θέσεις εργασίας που βρέθηκαν σε κίνδυνο», αναφέρεται.
Ο συντάκτης επισημαίνει ακόμη ότι, παρά την αύξηση του χρέους, λόγω των επιπλέον δαπανών και της μείωσης των φορολογικών εσόδων, η Ελλάδα δεν απειλείται, σύμφωνα με τους αναλυτές των αγορών, με νέες δυσκολίες πληρωμής. Απόδειξη είναι και τα χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται από τις κεφαλαιαγορές. «Τα δισεκατομμύρια που περιμένει η χώρα έως το 2026 από το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ για τον κορωνοϊό θα εξασφαλίσουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστεί το ποσοστό του χρέους», εκτιμά ο συντάκτης και σημειώνει ότι η Scope αναμένει μείωση του χρέους στο 186% έως το 2026.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
«Δεν θα λάβουν ούτε δεκάρα από εμάς», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Truth Social
Είχε απονεμηθεί από την πρώην υπουργό Εσωτερικών και πρώην κυβερνήτη της Βόρειας Ντακότα Κρίστι Νόεμ
Το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε περίπου στα 16 εκατομμύρια δολάρια
Πρόκειται για το δεύτερο κύμα υψηλών θερμοκρασιών σε διάστημα μερικών εβδομάδων που χτυπάει τη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.