- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ στη Βρετανία-Προβλήματα ανεφοδιασμού
Έλλειψη και σε οδηγούς φορτηγών
Βρετανία: Προβλήματα ανεφοδιασμού λόγω κορωνοϊού και Brexit - Με άδεια ράφια στα σούπερ μάρκετ γίνονται φανερές οι ελλείψεις.
Προβλήματα ανεφοδιασμού αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις στη Βρετανία, ανάμεσά τους και σούπερ μάρκετ, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και του Brexit. Σε πολλές περιπτώσεις ράφια είναι άδεια ή προϊόντα βρίσκονται αραιά σε αυτά, δηλώνοντας τις ελλείψεις.
«Είχαμε ήδη αποφασίσει να μειώσουμε τα αποθέματά μας λόγω της covid, όμως τώρα δυσκολευόμαστε να μας παραδώσουν κάποια προϊόντα διότι απλώς δεν είναι διαθέσιμα», καταγγέλλει ο Σάτιαν Πατέλ, υπεύθυνος ενός καταστήματος στο κέντρο του Λονδίνου και συνεχίζει: «Την προηγούμενη εβδομάδα μου είχε τελειώσει η coca cola. Δεν έχουμε μεγάλα μπουκάλια Evian εδώ και τρεις εβδομάδες. Χωρίς προϊόντα δεν υπάρχει εμπόριο. Με άδεια ράφια όπως αυτά κανείς δεν θα μπει στο μαγαζί».
Λόγω του Brexit, αλλά και του κορωνοϊού, πολλοί από τους αλλοδαπούς εργαζόμενους γύρισαν στις χώρες καταγωγής τους, χωρίς να επιστρέφουν. 'Ετσι, παρέμειναν πολλές κενές θέσεις εργασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έλλειψη 100.000 επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, απαραίτητοι για τη μεταφορά προϊόντων.
Οι ελλείψεις μπορεί να ξεκίνησαν με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως, η κατάσταση επιδεινώθηκε με το Brexit, όπως εκτιμούν και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες.
Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI), «θα χρειαστούν τουλάχιστον 18 μήνες για να εκπαιδευτούν αρκετοί οδηγοί βαρέων οχημάτων» προκειμένου να τερματιστούν τα προβλήματα ανεφοδιασμού. Η CBI έχει ζητήσει την κυβέρνηση να φανεί πιο ευέλικτη στη μεταναστευτική της πολιτική.
Τα προβλήματα ανεφοδιασμού ανάγκασαν φέτος το καλοκαίρι τις αυτοκινητοβιομηχανίες να αναστείλουν την παραγωγή τους λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ενώ κατασκευαστικές εταιρείες βρέθηκαν χωρίς υλικά.
Τις τελευταίες εβδομάδες εξάλλου οι ελλείψεις έφτασαν στα εστιατόρια McDonald’s, τις παμπ Wetherspoon, ακόμη και στα εργοστάσια της Coca Cola, αλλά και τα καταστήματα Ikea. Και η βρετανική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις να βρει λύσεις προκειμένου οι καταναλωτές να μην βρουν άδεια ράφια τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Η Άγκυρα αντιτίθεται σε κάθε σενάριο αποσταθεροποίηση της χώρας
Η τραγική ιστορία της Ζεχρά Οζούμ
Δύο εβδομάδες βομβαρδισμών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 2.000 ανθρώπους στο Ιράν
Η αποκάλυψη που είχε κάνει ο ίδιος σε ένα από τα θύματά του
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από την ανακοίνωση του διορισμού του
Οι ειδικοί μιλούν για τη Μέση Ανατολή
Απίθανο να φτάσει το πετρέλαιο τα 200 δολάρια το βαρέλι, σημείωσε ο υπουργός Ενέργειας
Το καθεστώς των Αγιατολάχ επιβιώνει και θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από αεροπορικές επιθέσεις
Οι περισσότεροι έχουν βρει καταφύγιο στο βόρειο τμήμα της χώρας
Η σκοτεινή πλευρά της γαστρονομικής τελειότητας είχε δείξει τα δόντια της on camera
Λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Οι πρώτες πληροφορίες
Ο «διπλωμάτης με στολή» πίσω από την επιχείρηση «Επική Οργή»
Ένα ακόμη ιρανικό χτύπημα στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
«Οι ενέργειες της Ελλάδας βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας μας»
Προειδοποίηση: Το κείμενο περιέχει περιγραφές σεξουαλικής φύσης
Οι φρεγάτες των ευρωπαϊκών χωρών και ο ρόλος του Ηνωμένου Βασιλείου
Μαγνητικές, αγκυροβολημένες και νάρκες βυθού που συνήθως τοποθετούνται χειροκίνητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.