- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Νέα Ζηλανδία: Το lockdown περιόρισε την εξάπλωση της μετάλλαξης Δ
«Πρέπει να επαγρυπνούμε πάρα πολύ», τόνισε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν διαβεβαιώνει ότι το lockdown περιόρισε την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού.
Για την συμβολή του lockdown στον περιορισμό των κρουσμάτων της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού στη Νέα Ζηλανδία μίλησε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Αρντερν.
Το σύνολο των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί κατά το τρέχον ξέσπασμα έχει φθάσει τα 277. Εξ αυτών 263 μολύνσεις έχουν εντοπιστεί στο Όκλαντ και 14 στο Ουέλινγκτον, την πρωτεύουσα.
Ολόκληρη η χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων έχει τεθεί σε lockdown. Οι πολίτες καλούνται να μείνουν σπίτι, τα σχολεία και οι περισσότεροι εργασιακοί χώροι δεν θα ανοίξουν πριν από το τέλος του μήνα τουλάχιστον.
«Το lockdown φέρνει αποτέλεσμα, όμως η Δέλτα κρύβει δυσκολίες», επισήμανε η κυρία Αρντέρν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Πρέπει να επαγρυπνούμε πάρα πολύ», πρόσθεσε.
Η Νέα Ζηλανδία ήταν απαλλαγμένη από τον ιό για μήνες και δεν επέβαλε κανένα περιοριστικό μέτρο προτού η πρωθυπουργός ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες το lockdown μετά τον εντοπισμό του αρχικού κρούσματος του τρέχοντος ξεσπάσματος, στο Όκλαντ.
Η Νέα Ζηλανδία έχει επαινεθεί από αρκετούς σε διεθνές επίπεδο για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο περιόρισε την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην επικράτειά της, προχωρώντας σε αυστηρούς ελέγχους στις πύλες εισόδου κι επιβάλλοντας καραντίνες και lockdown όταν εντοπίζονται κρούσματα. Μέχρι τώρα, η χώρα έχει καταγράψει μόλις 26 θανάτους εξαιτίας της COVID-19. Ωστόσο, παρότι η κυρία Αρντέρν χαίρει ευρείας υποστήριξης για τα μέτρα που λαμβάνει, η ίδια και η κυβέρνησή της επικρίνονται για τη βραδύτητα της εκστρατείας εμβολιασμού, που συγκαταλέγεται στις πιο αργές μεταξύ των χωρών μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
«Κανένας δεν θέλει lockdown για πάντα, δεν είναι αυτή η πρόθεσή μας», όμως «ενόσω είμαστε ακόμη στη διαδικασία εμβολιασμού, ο στόχος μας είναι η εξάλειψη» του ιού, επέμεινε η κυρία Αρντέρν.
Ως αυτό το στάδιο, το 80% του πληθυσμού της Νέας Ζηλανδίας δεν είναι ακόμη πλήρως εμβολιασμένο. Σύμφωνα με τις αρχές, έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα 3 εκατ. δόσεις εμβολίων για την COVID-19. Τις προηγούμενες 24 ώρες εμβολιάστηκαν 87.000 πολίτες, αριθμός-ρεκόρ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.