- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφγανιστάν: Εμπορικά αεροσκάφη των ΗΠΑ για μεταφορά πολιτών
Οι ΗΠΑ ενεργοποιούν το πρόγραμμα CRAF (Civil Reserve Air Fleet)
Αφγανιστάν: Οι ΗΠΑ στέλνουν εμπορικά αεροσκάφη για την απομάκρυνση των πολιτών - Οι Ταλιμπάν κατηγορούν τις ΗΠΑ για το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Εμπορικά αεροσκάφη των ΗΠΑ θα βοηθήσουν στη μεταφορά πολιτών που απομακρύνονται από το Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα (22/8) ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι.
Ο Κίρμπι διευκρίνισε ότι τα αεροσκάφη δεν θα πετάνε στην Καμπούλ, αλλά θα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ανθρώπων που έχουν ήδη φύγει αεροπορικώς από το Αφγανιστάν. Για το σκοπό αυτό, οι ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες American Airlines, Atlas Air, Delta Air Lines και Omni Air θα παράσχουν τρία αεροσκάφη η κάθε μία, δύο η Hawaiian Airlines και τέσσερα η United Airlines.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή είναι η τρίτη φορά που οι ΗΠΑ ενεργοποιούν το πρόγραμμα CRAF (Civil Reserve Air Fleet). Η πρώτη ήταν κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου (Αύγουστος 1990-Μάιος 1991) και κατόπιν κατά την εισβολή στο Ιράκ (Φεβρουάριος 2002-Ιούνιος 2003). Πάντως, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Άμυνας «δεν αναμένει να υπάρξει σημαντικός αντίκτυπος στις εμπορικές πτήσεις από την ενεργοποίηση» του προγράμματος αυτού.
Ταλιμπάν: Οι ΗΠΑ ευθύνονται για το χάος στο αεροδρόμιο
Αξιωματούχος των Ταλιμπάν έριξε την ευθύνη στις ΗΠΑ για το χάος που επικρατεί την τελευταία εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου χιλιάδες πολίτες προσπαθούν να βρουν πτήση και να φύγουν από το Αφγανιστάν.
«Η Αμερική, με όλη τη δύναμή της και τους εξοπλισμούς της (…) απέτυχε να αποκαταστήσει την τάξη στο αεροδρόμιο. Υπάρχει ειρήνη και ηρεμία σε ολόκληρη τη χώρα, όμως επικρατεί χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ (…). Αυτό πρέπει να σταματήσει όσο το δυνατόν συντομότερα», δήλωσε ο Αμίρ Καν Μουτακί.
Σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να προχωρήσει σε νέο διάγγελμα σχετικά με την επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών από το Αφγανιστάν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του
Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μπεγκόνια Γκόμεθ
Τα μέτρα προφύλαξης για τους εργαζόμενους και οι θερμοκρασίες - ρεκόρ
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο στο τέλος της εβδομάδας
Η Λία Στιούαρτ επέζησε μετά από σοβαρά τραύματα και συνεχίζει τη νοσηλεία της σε ΜΕΘ στο Σίδνεϊ
Οι δραματικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα
Εξήγησε πώς πήγε να τον εκβιάσει ο Επστάιν
Είναι νεκρή η 84χρονη Νάνσι;
Πολίτες αναζητούν δροσιά σε ποτάμια και κανάλια αψηφώντας τους κινδύνους
Το τρομακτικό βίντεο που καταγράφεται η σύγκρουση
Έχει έρθει πλέον η ώρα των διαπραγματεύσεων, με μεσολάβηση του Πακιστάν και του Κατάρ
Πίσω από τα καραγκιοζιλίκια του Ντόναλντ Τραμπ υπάρχουν και πραγματικότητες που δεν προκαλούν καθόλου γέλιο
Πόλεμοι, κλιματικά σοκ και αναγκαστικοί εκτοπισμοί επηρεάζουν την εκπαίδευση παιδιών και εφήβων
Ποια είναι τα βασικά του σημεία
Κάνει λόγο για «πολιτικό θέατρο»
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και στον χώρο εργασίας του
«Ήμουν απλώς έξω για μια βόλτα με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο», δικαιολογήθηκε
Μαρτυρίες ότι έστειλε φωτογραφίες σε συμμαθητές της μετά τους φόνους
Παρουσιαζόταν υπεύθυνος για τον λιμό της Βεγγάλης το 1943
Έπασχε από ανίατη ασθένεια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.