- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τουρκία: Θετικά τα μηνύματα που εκπέμπονται από τους Ταλιμπάν
Οι δύο πλευρές έχουν ξεκινήσει ήδη συνομιλίες
«Θετικά» θεωρεί η Αγκυρα τα μηνύματα που εκπέμπονται από τους Ταλιμπάν - Έχει ξεκινήσει ήδη συνομιλίες με το ισλαμιστικό κίνημα.
Θετικά θεωρεί η Τουρκία τα μηνύματα που εκπέμπουν οι Ταλιμπάν. Μάλιστα, μετά την επέλασή τους στην Καμπούλ, η Άγκυρα ξεκίνησε ήδη συνομιλίες με το ισλαμιστικό κίνημα.
«Υποδεχόμαστε θετικά τα μηνύματα που εκπέμπονται μέχρι στιγμής από τους Ταλιμπάν, είτε απευθύνονται προς τους ξένους είτε προς τις διπλωματικές αποστολές, αλλά και προς τον ίδιο το λαό τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ιορδανία που μεταδόθηκε από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.
«Ελπίζουμε ότι αυτό θα απεικονισθεί στις πράξεις τους (...) Συνεχίζουμε τον διάλογο με όλες τις πλευρές στο Αφγανιστάν, περιλαμβανομένων των Ταλιμπάν», είπε.
Η Τουρκία έχει αναπτύξει μερικές εκατοντάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν και συμμετέχει στην επιχείρηση διαφύλαξης της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τον περασμένο μήνα, η Αγκυρα είχε προτείνει στην Ουάσινγκτον να αναλάβει την ευθύνη του αεροδρομίου μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, αλλά το σχέδιο αυτό τορπιλίσθηκε από την επιστροφή των Ταλιμπάν που απηύθυναν δημόσια προειδοποίηση προς την Τουρκία σχετικά με την παραμονή των στρατιωτικών της δυνάμεων.
«Τώρα οι Αφγανοί θα συνομιλήσουν μεταξύ τους. Ποιος θα λάβει μέρος στην μετάβαση, τι είδους προσωρινή κυβέρνηση θα έχουν. Ολα αυτά θα τα παρακολουθήσουμε και θα τα συζητήσουμε», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η επιχείρηση απομάκρυνσης των Τούρκων και ξένων πολιτών που θέλουν να φύγουν από το Αφγανιστάν θα επαναληφθεί όταν η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ θα έχει σταθεροποιηθεί.
«Δεν φροντίζουμε για την απομάκρυνση μόνο των δικών μας πολιτών, αλλά επίσης και πολιτών άλλων χωρών. Είχαμε επαφές με πολλές ξένες κυβερνήσεις για το θέμα», είπε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.