- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αφγανιστάν - Βίντεο: Η αποχώρηση δυτικών πολιτών από την Καμπούλ
Στο βάθος ακούγονται πυροβολισμοί
Αφγανιστάν: Υπό κατάρρευση η κυβέρνηση - Εκκενώνονται πρεσβείες
Αυξάνεται η ανησυχία για το Αφγανιστάν καθώς όσο περνάει η ώρα, η βία κλιμακώνεται παρά τις υποσχέσεις των Ταλιμπάν για ειρήνη.
Νωρίτερα περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στα περίχωρα της Καμπούλ, ενώ η αμερικανική Πρεσβεία στο Καμπούλ, με ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για πυροβολισμούς κοντά στο αεροδρόμιο της χώρας.
Την ίδια στιγμή, βίντεο δείχνει πολίτες να επιβιβάζονται σε στρατιωτικό αεροπλάνο ενώ στο βάθος ακούγονται πυροβολισμοί.
Αφγανιστάν: Χάος επικρατεί στην Καμπούλ
Οι τελευταίες πληροφορίες φανερώνουν ότι η Καμπούλ έχει ήδη παραδοθεί στους μαχητές των Ταλιμπάν, δίχως μέχρι στιγμής να έχουν προκληθεί συμπλοκές ή άλλα επεισόδια. Οι Ταλιμπάν, όπως μετέδωσε νωρίτερα το BBC, θέλουν μια «ειρηνική μετάβαση της εξουσίας τις επόμενες ημέρες».
Κατά την ίδια πηγή, οι Ταλιμπάν έχουν δεσμευτεί πώς δεν θα απειλήσουν τα δικαιώματα γυναικών και τις ελευθερίες εργαζομένων στα ΜΜΕ, τις πρεσβείες και τα προξενεία.
Παρά ταύτα, στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν επικρατούν σκηνές πανικού. Νωρίτερα, το Associated Press μετέδωσε εικόνες από αμερικανικά ελικόπτερα Black Hawk να πετούν πάνω από την Καμπούλ, αλλά και από καπνούς που αναδύονται δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με δυο αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού, ο καπνός προέρχεται από την καύση απόρρητων εγγράφων, που έχουν ξεκινήσει από χθες Αμερικανοί διπλωμάτες.
Το ΝΑΤΟ παραμένει στην Καμπούλ
Το ΝΑΤΟ θα διατηρήσει τη διπλωματική παρουσία του στην Καμπούλ και θα βοηθήσει προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί το αεροδρόμιο της πόλης, είπε σήμερα στο Reuters ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.
«Το ΝΑΤΟ αξιολογεί συνεχώς τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν», είπε ο αξιωματούχος.
«Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι ύψιστης σημασίας και θα συνεχίσουμε να προσαρμοζόμαστε όπως πρέπει. Στηρίζουμε τις προσπάθειες των Αφγανών να βρουν μια πολιτική λύση στη σύρραξη, που είναι τώρα περισσότερο από ποτέ επείγουσα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.