- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Οργή στην Ιταλία για τους εμπρηστές -Δεκάδες φωτιές στην Καλαβρία
Μόλις φύγουν από την Ελλάδα τα τρία γαλλικά καναντέρ θα επιχειρήσουν στην Ιταλία
Μαίνονται οι φωτιές στην Ιταλία, με τη Ρώμη να ζητά καναντέρ από τη Γαλλία και τους πυροσβέστες να μάχονται τις φλόγες, ενώ επικρατεί οργή για τους εμπρηστές.
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τις φονικές πυρκαγιές στην Ιταλία. Ο καύσωνας συνεχίζεται με πάνω από 500 πυρκαγιές μέσα σε 12 ώρες και την Καλαβρία να φλέγεται, την ώρα που ξεχειλίζει η οργή για τους εμπρησμούς.
Στην Καλαβρία, υπάρχουν ακόμη 59 ενεργές εστίες. Η κατάσταση, σε σύγκριση με ένα 24ωρο νωρίτερα έχει μερικώς βελτιωθεί, αλλά παραμένει κρίσιμη, όπως έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021. Οι πυροσβέστες δίνουν άλλη μία όλονύχτια μάχη με τις φλόγες.
Συνολικά, 70 ομάδες πυροσβεστών επιχειρούν στην περιφέρεια αυτή, με τη βοήθεια εναέριων μέσων της Πολιτικής Προστασίας και ελικόπτερου του στρατού.
«Καταδικάζω για μια ακόμη φορά την αχαρακτήριστη δράση των εμπρηστών. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσοι κινητοποιήθηκαν για να ξεπεράσουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» δήλωσε ο περιφερειάρχης της Καλαβρίας, Νίνο Σπιρλί.
Πυρκαγιές στη Σικελία - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Στη Σικελία, την ίδια ώρα, πυρκαγιές μαίνονται ακόμη στην ορεινή περιοχή των Μαντονίε, ενώ ετέθη υπό έλεγχο το μέτωπο που είχε επεκταθεί μέχρι την περιοχή Καρταμπελότα, κοντά στον Ακράγαντα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλότζερο Κατάνο, «πίσω από τα τραγικά αυτά συμβάντα βρίσκεται το καταραμένο χέρι εμπρηστών και, στη συνέχεια, ο καύσωνας επιδείνωσε την κατάσταση».
Η οικονομική ζημιά για τους κτηνοτρόφους είναι ανυπολόγιστη. Πολλοί έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να σώσουν όσα περισσότερα ζώα μπορούσαν.
#Canadair in azione sotto il coordinamento del DOS, il direttore delle operazioni di spegnimento. Nel video #vigilidelfuoco al lavoro per fronteggiare l’#incendio della pineta di Calaforno che minacciava il centro abitato di Giarratana (RG). Intervento in corso #11agosto pic.twitter.com/9h8c9ioBCE
— Vigili del Fuoco (@vigilidelfuoco) August 11, 2021
Τα τρία καναντέρ που επιχειρούν στην Ελλάδα, πηγαίνουν Ιταλία για τις φωτιές
Εν τω μεταξύ τα τρία καναντέρ (Canadair) που η Γαλλία έχει αποστείλει στην Ελλάδα, όταν ολοκληρώσουν την αποστολή τους, θα προσφέρουν τη βοήθειά τους στην Ιταλία.
Η ιταλική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα τη βοήθεια των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.
Την ίδια στιγμή πολλοί οργανισμοί και ιδιώτες άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα, προς στήριξη όσων έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα. Από τη δημόσια τηλεόραση Rai, οι κάτοικοι απευθύνουν εκκλήσεις ώστε οι τουρίστες να μην ακυρώσουν τις κρατήσεις τους και να στηρίξουν τις περιοχές που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.