- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιές: Έκκληση Μενέντεζ σε Μπάιντεν για βοήθεια προς την Ελλάδα
«Καλώ τη διοίκηση Μπάιντεν να υποστηρίξει τη χώρα - συμμάχό μας στο ΝΑΤΟ»
Φωτιές - Μενέντεζ: Έκκληση στον Μπάιντεν αλλά και τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας για επιπλέον βοήθεια προς την Ελλάδα «όπου οι φωτιές μαίνονται ανεξέλεγκτα».
Ενώ οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε για έκτη μέρα τη χώρα, ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, κάνει έκκληση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, o Μενέντεζ αναφέρει: «Καλώ τη διοίκηση Μπάιντεν να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υποστήριξη της χώρας – συμμάχου μας στο ΝΑΤΟ, την ώρα αυτή της μεγάλης ανάγκης», τονίζοντας πως οι φωτιές στην Ελλάδα μαίνονται ανεξέλεγκτες και ολόκληρα χωριά εκκενώνονται.
Παράλληλα, με επιστολή του προς τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διάθεση του αεροσκάφους P8 στην υπηρεσία των ελληνικών προσπαθειών, ζητώντας από τις αμερικανικές αρχές να προσφέρουν επιπλέον βοήθεια στην Ελλάδα.
«Οι προσπάθειες αυτές έσωσαν ζωές και καλώ το υπουργείο να εκπληρώσει επιπλέον αιτήματα βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων και ελικοπτέρων CH-47», τίνισε ο επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Αμερικής.
Εύβοια: Μάχη να μην ξεφύγει η φωτιά από Τρούπι και Καματριάδες
Εν τω μεταξύ, η εικόνα που εμφανίζει το πύρινο μέτωπο στη Βόρεια Εύβοια είναι καλύτερη. Την προσοχή και την ανησυχία των αρχών συγκεντρώνει το μέτωπο στον άξονα Φαράκλα- Σπαθάρι- Καλύβια -Τρούπι, όπου δόθηκε ολονύχτια μάχη για να μην ξεφύγει η φωτιά, με την πολύτιμη συμβολή των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των πυροσβεστών που έφτασαν στην Ελλάδα από τη Ρουμανία και την Ουγγαρία.
Τις τελευταίες ώρες στην Αγία Άννα καταγράφονται αναζωπυρώσεις από τα πύρινα μέτωπα, κάποιες από τις οποίες είναι επικίνδυνες. Στην περιοχή έχουν ενεργοποιηθεί οι «πριονάδες».
«Είμαστε τυχεροί που έχουμε και τους “πριονάδες”. Αυτά τα παιδιά με τα πριόνια τους και τους φακούς τους δουλεύουν νύχτα-μέρα και σήμερα μπορώ να πω ότι αν δεν είχαμε και αυτούς πιθανά η φωτιά θα είχε φτάσει στα Ψαχνά», ανέφερε χαρακτηριστικά o αντιδήμαρχος.
Ξεκίνησε η καταγραφή ζημιών στην Αττική
Η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στην Αττική ξεκίνησε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021.
Ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών πραγματοποιούν αυτοψίες στους Δήμους Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι), Λοκρών (Μαλεσίνα). Στόχος να ολοκληρωθεί η καταγραφή το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας.
Όπως αναφέρει το υπουργείο, «η αποκατάσταση των πληγέντων συμπολιτών μας και των υποδομών, είναι πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ακρίβεια στα καύσιμα λόγω του πολέμου στο Ιράν και η οικονομική αβεβαιότητα βουλιάζουν τα ποσοστά αποδοχής του
Η μακροσκελής ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δασικές πυρκαγιές στην ιστορία της Ιαπωνίας, δεύτερη σε έκταση μετά από εκείνη του 2025 στο Όφουνατο
Επιχειρησιακό πλαίσιο για το Άρθρο 42.7 με φόντο τις δηλώσεις Τραμπ
Γυναίκα περιγράφει τη διαδικασία λίγο πριν το τέλος
Έκθεση προειδοποιεί για ζοφερές προοπτικές το 2026
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του ο γνωστός ράπερ
Νέα διαγραφή καναλιών λόγω παραβίασης όρων - Εντείνεται η ανησυχία για επικίνδυνες πρακτικές
«Ποιον από τους δύο;» είπε ατάραχη στους αστυνομικούς - Πιθανή η θανατική ποινή
Ο Μοράντε ντε λα Πουέμπλα περιγράφει τον «πιο επώδυνο τραυματισμό της ζωής του» μετά την επίθεση ταύρου στη Σεβίλλη
Το απίστευτο ατύχημα κατά τη διάρκεια οδικού ταξιδιού στην έρημο και η δραματική επιχείρηση διάσωσης με σχοινιά
Τι είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τον δούκα του Σάσεξ
Ποιες άλλες περιοχές χτύπησε η Μόσχα
«Η ΕΕ να φορολογήσει τα έκτακτα κέρδη»
Αλλαγή πλάνων από την Ουάσιγκτον
Εσωτερικό email του Πενταγώνου αποκαλύπτει σχέδια τιμωρίας συμμάχων για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε νέα φάση η ελληνογαλλική συμμαχία
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.