- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολωνία: Η έκθεση κυβερνητικής επιτροπής για τα περιστατικά παιδεραστίας στα οποία εμπλέκονται ιερείς.
Κυβερνητική επιτροπή στην Πολωνία έκανε γνωστό ότι στο ένα τρίτο των υποθέσεων παιδεραστίας, που καταγράφηκαν στη χώρα μεταξύ 2017-2020, εμπλέκονται ιερείς.
Μάλιστα, η Επιτροπή υπέβαλε στις εισαγγελικές αρχές 55 αιτήματα για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. «Η Κρατική Επιτροπή που είναι αρμόδια για την παιδεραστία χειρίζεται 100 υποθέσεις στις οποίες ένα μέλος του κλήρου καταγγέλθηκε ως δράστης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου κάτω των 15 ετών».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο 35% των περιπτώσεων, οι δράστες είναι μέλη της οικογένειας του θύματος.
Η συγκεκριμένη επιτροπή εξέφρασε τη λύπη της επειδή μέχρι τώρα και παρά τα αιτήματά της δεν έχει λάβει από την Εκκλησία τα τεκμήρια που ζητά για ορισμένες υποθέσεις παιδεραστίας. «Μέχρι τώρα λάβαμε πολλές φορές τη διαβεβαίωση ότι υπάρχει βούληση συνεργασίας (σ.σ. εκ μέρους της Εκκλησίας), είμαστε ικανοποιημένοι για αυτό, αλλά δεν έχουμε δει ακόμη να υλοποιείται αυτή η διαβεβαίωση», είπε ο πρόεδρός της, Μπλάζεϊ Κμιέτσιακ.
Τι αποκάλυψε η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία μετά τις εκατοντάδες καταγγελίες
Στα τέλη Ιουνίου η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποκάλυψε, στη δική της έκθεση, ότι από το 2018 έχει δεχτεί εκατοντάδες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από κληρικούς. Σύμφωνα με αυτήν την έκθεση, από τον Ιούλιο του 2018 μέχρι τα τέλη του 2020 είχαν καταγγελθεί στην Εκκλησία 368 τέτοια αδικήματα, που διαπράχθηκαν από το 1958 και μετά. Από αυτές τις καταγγελίες, το 39% θεωρήθηκαν βάσιμες, 10% απορρίφθηκαν και περίπου 51% ερευνώνται ακόμη.
Σε μια παλαιότερη έκθεση της Εκκλησίας αναφερόταν ότι περίπου 400 μέλη του κλήρου κακοποίησαν παιδιά και ανηλίκους μεταξύ 1990-2018.
Τα τελευταία χρόνια η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Πολωνίας συγκλονίζεται από αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ιδίως αφότου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Μην το πεις σε κανέναν» του δημοσιογράφους Τόμας Σεκιέλσκι. Από πέρσι, το Βατικανό έχει επιβάλει κυρώσεις σε οκτώ Πολωνούς επισκόπους επειδή συγκάλυψαν αδικήματα παιδεραστίας με δράστες μέλη του κλήρου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε μετά την ανανέωση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας «Cool Biz»
Ο 26χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αντίσταση κατά της σύλληψης
Εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα
Η επιχείρηση διάσωσης κράτησε πολλές ώρες και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν και ανασύρθηκε η σορός
Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια χώρα γνωστή για τις εξαντλητικές ώρες εργασίας
Ένας εξ΄ αυτών χρειάστηκε οξυγόνο
Πολύ σοβαρές καταγγελίες από Ιταλούς ακτιβιστές
Η οικογένεια της ηθοποιού καταγόταν από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας
Η πρωτοβουλία φέρει το όνομα της κλασικής αμερικανικής ταινίας «The Big Chill»
Μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της και τρία ακόμη άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο
Η αστυνομία περίμενε τους επιβάτες στο αεροδρόμιο
Στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις δίπλα ή μέσα στην Τεχεράνη
Την οποία χαρακτήρισε «ιστορικά ακριβή» και απόλυτα πιστή στο πρωτότυπο έργο
Μια ιστορική ανατομία του αμερικανικού λαϊκισμού
H εταιρεία χαρακτήρισε το συμβάν «πρωτοφανές περιστατικό κυβερνοασφάλειας»
Άδεια ράφια στη Βρετανία
Χωρίς τέλος η κόντρα του δημάρχου Νέας Υόρκης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Η επικίνδυνη καθημερινότητα σε μια πλωτή πολιτεία
Παρομοίαζε τη στρατολόγηση γυναικών με το ψάρεμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.