Κοσμος

Η Ντίσνεϊ παρουσιάζει τον πρώτο της non binary χαρακτήρα

Ο νέος χαρακτήρας της σειράς αυτοπροσδιορίζεται με την αντωνυμία «αυτοί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τον πρώτο της non binary χαρακτήρα που ντουμπλάρει ένας non binary ηθοποιός παρουσίασε η σειρά της Ντίσνεϊ «The Owl House» © YouTube
Τον πρώτο της non binary χαρακτήρα που ντουμπλάρει ένας non binary ηθοποιός παρουσίασε η σειρά της Ντίσνεϊ «The Owl House» © YouTube

Τον πρώτο της non binary χαρακτήρα που ντουμπλάρει ένας non binary ηθοποιός παρουσίασε η σειρά της Ντίσνεϊ «The Owl House».

Ένα 14χρονο κορίτσι, η Λους, μεταφέρεται μέσα από ένα πόρταλ σε έναν άλλον κόσμο και οι μικροί τηλεθεατές παρακολουθούν τις περιπέτειες του αμερικανο-δομινικανού κοριτσιού στο κανάλι της Ντίσνεϊ, στη δημοφιλή σειρά «The  Owl House».

Η σειρά έχει ολοκληρώσει ήδη την πρώτη της σεζόν με επιτυχία και αυτόν τον μήνα ξεκίνησε η δεύτερη με έναν νέο ήρωα, τον Ρέιν Γουίσπερς

Ο Ρέιν Γουίσπερς είναι ο πρώτος non-binary χαρακτήρας της Ντίσνεϊ, τον οποίον μάλιστα ντουμπλάρει ο Avi Roque, ένας non-binary Λατινοαμερικάνος ηθοποιός. 

Ο ίδιος έκανε λόγο για την πραγματοποίηση ενός ονείρου του, γράφοντας  στο Twitter: «Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Συμμετέχω στη σειρά ως τον Ρέιν Γουίσπερς, έναν ευφυή και δουλευταρά αρχιμάγο του Bard Coven στο νέο επεισόδιο του The Owl House».

 


Η δημιουργός της σειράς, Dana Terrace, έχει αγωνιστεί για την πραγματοποίηση μιας σειράς που τους χωράει όλους. Πρόσφατα, το «The Owl House»  χαρακτηριστηκε ως ένας «εφευρετικός κόσμος που αφήνει χώρο σε όλους και δίνει στα παιδιά queer ένα πρότυπο με βάση το οποίο μπορούν να εξερευνήσουν τις δικές τους ανησυχίες». 

 

Η δημιουργός της σειράς, Ντάνα Τεράς, αποκάλυψε ότι αρχικά είχε αντιμετωπίσει μία αρνητική στάση από «συγκεκριμένα ηγετικά μέλη της Disney» στην πρόθεσή της να εισάγει έναν τέτοιο χαρακτήρα στο καστ της σειράς.

«Ήμουν πολύ ξεκάθαρη σχετικά με την πρόθεσή μου να βάλω queer παιδιά στο κεντρικό καστ», είχε γράψει στο Twitter τον περασμένο Αύγουστο.  Ωστόσο, όπως αναφέρει πλέον, η ηγεσία της εταιρείας στηρίζει την πρόθεσή της αυτή. «Η εκπροσώπηση έχει σημασία! Πάντα να αγωνίζεσαι για να κάνεις αυτό που θέλεις να δεις!» τονίζει η ίδια.

Πληροφορίες από Independent, cbr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ