Κοσμος

Ισραήλ - Μετάλλαξη Δέλτα: Επανέρχεται το «πράσινο πάσο»

Πού χρησιμοποιείται - Αυξάνονται τα κρούσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραήλ: Θεατές με Green Pass για κορωνοϊό σε συναυλία στο Τελ Αβίβ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
Ισραήλ: Θεατές με Green Pass για κορωνοϊό σε συναυλία στο Τελ Αβίβ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EPA

Το Ισραήλ επαναφέρει το πράσινο πάσο, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το «πράσινο πάσο» (Green Pass) επιστρέφει, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα έχει οδηγήσει σε αλλαγή στρατηγικής στη συγκεκριμένη χώρα. Ειδικότερα, οι αρχές θα επιτρέπουν μονάχα σε ανθρώπους που θεωρείται ότι έχουν ανοσία στην Covid-19 ή διαγνώστηκαν πρόσφατα αρνητικοί να εισέρχονται σε ορισμένους δημόσιους χώρους, όπως τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια και οι συναγωγές, έπειτα από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση στο Ισραήλ έχει άρει τους περισσότερους περιορισμούς για τον κορωνοϊό, έπειτα από μια ταχεία εμβολιαστική εκστρατεία, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των μολύνσεων και των θανάτων.

Η χαλάρωση των περιορισμών συμπεριλάμβανε την άρση του προγράμματος για το «πράσινο πάσο», που επέτρεπε μονάχα σε ανθρώπους, οι οποίοι είχαν εμβολιαστεί ή αναρρώσει από την Covid-19 να εισέρχονται σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους.

Η μάσκα για τον κορωνοϊό επέστρεψε στο Ισραήλ

Όμως, ορισμένα μέτρα έχουν ήδη επανέλθει, όπως η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και οι αυστηρότεροι όροι εισόδου για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται.

Σε μια περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων, το γραφείο του πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε πως το πρόγραμμα «πράσινο πάσο» θα επανέλθει σε ισχύ από τις 29 Ιουλίου, εν αναμονή της κυβερνητικής έγκρισής του.

«Πράσινο πάσο» - Πού χρησιμοποιείται στο Ισραήλ

Το «πράσινο πάσο» θα εφαρμόζεται σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, γυμναστήρια, εστιατόρια και αίθουσες συνεστιάσεων, συνέδρια, τουριστικά αξιοθέατα και χώρους λατρείας», επισημαίνει το γραφείο του Μπένετ, σε ανακοίνωση, έπειτα από μια συνεδρίαση του «υπουργικού συμβουλίου του κορωνοϊού», που είναι επιφορτισμένο με τη μάχη κατά της Covid-19.

Η είσοδος σε εκδηλώσεις με πάνω από 100 συμμετέχοντες, θα επιτρέπεται μονάχα για «τους εμβολιασμένους, όσους έχουν αναρρώσει και όσους διαθέτουν ένα αρνητικό τεστ, οι οποίοι είναι 12 ετών και άνω».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ