- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φονικές πλημμύρες στη Γερμανία: 141 νεκροί, 3.000 αγνοούμενοι
Τραγικός ο νέος απολογισμός - Άστεγοι περισσότεροι από 700 πολίτες
Η Γερμανία μετρά τις πληγές της μετά τις φονικές πλημμύρες - 141 νεκροί, 3.000 αγνοούμενοι - Μάχη υπό δύσκολες συνθήκες για τα σωστικά συνεργεία.
Τραγικός είναι ο απολογισμός για τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει. Συνολικά 141 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους, 3.000 άτομα αγνοούνται και 1.000 πολίτες έχουν τραυματιστεί. Λόγω των καταστροφών έχουν μείνει χωρίς στέγη 700 κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν.
Στη μάχη για την αναζήτηση επιζώντων κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες έχουν πέσει περισσότερα από 25.000 μέλη σωστικών, αλλά και τεχνικών συνεργείων. Τέσσερις πυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία. «Η πίεση στα τμήματα της Πυροσβεστικής είναι τεράστια. Θα έχουμε όλοι πολλά να επεξεργαστούμε όταν ολοκληρωθεί η αποστολή μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών του κρατιδίου, Μπερντ Σνάιντερ. Στις επιχειρήσεις συμβάλλουν και 800 άτομα από τον στρατό.
Γερμανία: Έκκληση οι πολίτες να αποφεύγουν τις πληγείσες περιοχές
Εκκλήσεις οι πολίτες να αποφεύγουν τις πληγείσες περιοχές κάνει η τοπική αστυνομία. Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Αστυνομία του Μάιντς τόνισε ότι «ένας τόπος καταστροφής δεν προσφέρεται για εκδρομή».
Η κατάσταση είναι τραγική στις πληγείσες περιοχές. Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πόσιμου νερού, ενώ το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας λειτουργεί με συνεχείς διακοπές και πολλές σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ Κολωνίας και Κόμπλεντς έχουν καταστραφεί. Δεκάδες γέφυρες που έχουν καταρρεύσει και θα χρειαστούν, σύμφωνα με τις αρχές, ενδεχομένως και χρόνια προκειμένου να επισκευαστούν.
Στο Βάσενμπεργκ 700 άτομα υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή όταν υποχώρησε φράγμα στον ποταμό Ρουρ. Οι αρχές δεν αποκλείουν να καταστεί αναγκαία η εκκένωση και άλλων χωριών της περιοχής. Τα σωστικά συνεργεία επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στη χαράδρα που έχει σχηματιστεί από τις πλημμύρες στο Έρφστατ. Ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας δήλωσε ότι δεν έχουν εντοπιστεί εκεί πτώματα και δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για αγνοούμενους, ωστόσο «υποθέτουμε ότι πολλοί θα έχουν πεθάνει εκεί, αλλά δεν γνωρίζουμε περισσότερα».
Γερμανία: Δεν λειτούργησε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης;
Σύμφωνα με την εφημερίδα Muenchner Merkur, σε πολλά σημεία των πληγεισών περιοχών δεν λειτούργησε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, ενώ ο αριθμός 112 βρισκόταν σχεδόν καθολικά εκτός λειτουργίας. Πολλές από τις ειδικές σειρήνες δεν λειτουργούσαν, σημειώνει η εφημερίδα, καθώς το πρόγραμμα εγκατάστασής τους είχε σχεδιαστεί αλλά δεν είχε ακόμη υλοποιηθεί πλήρως.
«Από την περασμένη άνοιξη υπήρχε συντονισμός με τα κρατίδια για την χρηματοδότηση της κατασκευής και αναβάθμισης των σειρήνων με 88 εκατομμύρια ευρώ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών Στιβ 'Αλτερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και πρόσθεσε ότι το κόστος της συντήρησης βαρύνει τα ομόσπονδα κρατίδια. Επιπλέον, δεν υπάρχει ομοσπονδιακός έλεγχος για το ποιες σειρήνες λειτουργούν και ποιες όχι. «Δεν μπορεί κανείς να λάβει τόσα μέτρα πρόληψης όσο το νερό πέφτει από τον ουρανό. Η στάθμη των ποταμών φούσκωσε τόσο γρήγορα που δεν μπορούσαμε πλέον να εκκενώσουμε τις περιοχές. Επιπλέον, πολλούς δεν μπορούσαμε να τους βρούμε λόγω της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και της λειτουργίας του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας», εξηγεί ο Τόμας Λίνερτς, πρόεδρος της Διεύθυνσης Εποπτείας και Υπηρεσιών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC είχε απαχθεί στις 31 Ιανουαρίου
Η «σκληρή» και η «ήπια» αριστερά, ο Keir Starmer, ο Andy Burnham και οι άλλοι
Γυναίκες κατήγγειλαν επιθέσεις με σύριγγες που περιείχαν άγνωστες ουσίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η αριστερά ηττήθηκε στη Λατινική Αμερική. Όχι όμως και ο λαϊκισμός, ο οποίος έχει αποδειχθεί πως απειλεί τη Δημοκρατία.
Γιατροί και νοσηλευτές εργάστηκαν χωρίς ίντερνετ, email και ψηφιακά αρχεία
Αισιοδοξία για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή μετά τις νέες διαπραγματεύσεις
Το ναζιστικό καθεστώς είχε απαγορεύσει τη σχολή
Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν
Ο Ντόναλντ Τραμπ απέδωσε τα προβλήματα σε βανδαλισμούς
Yπό μυστηριώδεις συνθήκες
Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι η ηλικία τους
Το βίντεο έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα social media
Τα παιδιά ηλικίας 2 και 4 ετών εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε χώρο στάθμευσης
Το περιστατικό έλαβε χώρα σε εσωτερική διαδρομή στις ΗΠΑ
Η συζήτηση για την αύξηση των ορίων ηλικίας δεν αφορά μόνο τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης
Παράλληλα, η προσφορά θέσεων παραμένει περιορισμένη
Ο «βασιλιάς του Βορρά» θέλει να αντικαταστήσει τον Κιρ Στάρμερ - Η πολιτική διαδρομή του
Δεν έγινε τίποτα από όσα υποσχέθηκαν οι Brexiteers
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κατηγορείται ο Χοσέ Λουίς Άμπαλος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.