- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία: Έδειραν μέχρι θανάτου 24χρονο σε ομοφοβική επίθεση
Συνελήφθησαν 6 άτομα μεταξύ των οποίων και 2 ανήλικοι
Θύμα ομοφοβικής επίθεσης έπεσε 24χρονος Βραζιλιάνος στην Ισπανία χάνοντας τη ζωή του έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό.
Η αστυνομία στην Ισπανία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής έξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικους, που φέρεται να σχετίζονται με την ομοφοβική δολοφονία του 24χρονου Σάμουελ Λουίζ που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Ο Σάμουελ Λουίζ βρέθηκε αναίσθητος έξω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην A Coruña, μετά από άγριο ξυλοδαρμό. Οι πρώτες βοήθειες που του παρείχαν δυστυχώς δεν είχαν αποτέλεσμα και το Σάββατο το πρωί, άφησε την τελευταία του πνοή.
Την Τρίτη, οι ισπανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι συνέλαβαν τρεις νέους από τη Γαλικία, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, ηλικίας μεταξύ 20 και 25 ετών. Την Πέμπτη συνελήφθη ακόμα ένα άτομο ως ύποπτο γι ατη δολιφονί ατου 24χρονου, ενώ την παρασκευή η ισαπανική αστυνομία επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι έγιναν ακόμα δύο συλλήψεις.
«Πραγματοποιήσαμε δύο νέες συλλήψεις που αφορούν δύο ανήλικα άτομα ισπανικής υπηκοότητας και συνδέονται με τη δολοφονία του Σαμουήλ, αυξάνοντας τον αριθμό των συλλήψεων σε έξι».
Πηγή της αστυνομίας δήλωσε πως κανείς από τους συλληφθέντες δεν γνώριζε το θύμα.
Η δολοφονία προκάλεσε διαδηλώσεις σε όλη την Ισπανία
Η βάναυση δολοφονία του Σαμουήλ Λουίζ προκάλεσε διαδηλώσεις από ομάδες ΛΟΑΤ + σε εθνικό επίπεδο και σε πολλές ισπανικές πόλεις, με ορισμένες να περιγράφουν το θάνατό του ως ομοφοβικό «έγκλημα μίσους».
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη, άλλοι κυματίζουν σημαίες ουράνιου τόξου και άλλοι κρατώντας πανό απαιτώντας «Δικαιοσύνη για τον Σαμουήλ».
Φίλοι και συγγενείς του θύματος λένε ότι τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου επειδή ήταν ομοφυλόφιλος και πως οι δράστες χρησιμοποίησαν υποτιμητική γλώσσα κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού.
Ο Σαμουήλ Λουίζ, ο οποίος γεννήθηκε στη Βραζιλία, φέρεται να δέχεται επίθεση κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσης, από υπόπτους που νόμιζαν ότι προσπαθούσε να τους ηχογραφήσει, λίγες μέρες μετά το τέλος της εβδομάδας Pride στην Ισπανία.
«Καταδικάζω απερίφραστα αυτό το έγκλημα μίσους», ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Κοινωνικών Δικαιωμάτων της χώρας, Ιόν Μπελάρα. «Θέλουμε μια χώρα απαλλαγμένη από βία όπου όλοι αισθάνονται ελεύθεροι εξαιτίας του ποιοι είναι».
Πληροφορίες από Euronews
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Καθώς μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία
Και απειλεί τις αραβικές χώρες του Κόλπου
Οι Αρχές ερευνούν ανθρωποκτονίες κατά συρροή - Νεκρά βρέθηκαν και αρκετά κατοικίδια, κανείς δεν έχει συλληφθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.