Κοσμος

Ιταλία: Άδεια στο Ocean Viking για αποβίβαση 572 ατόμων

Στη Σικελία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To Ocean Viking
To Ocean Viking ©EPA/FRANCESCO RUTA

Η Ιταλία έδωσε την άδεια στο Ocean Viking να αποβιβάσει στη Σικελία τους 572 ανθρώπους που διέσωσε στη Μεσόγειο.

Οι αρχές της Ιταλίας έδωσαν την άδεια στο Ocean Viking, το πλοίο της SOS Méditerranée το οποίο διεξάγει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο, να ελλιμενιστεί στη Σικελία για να αποβιβάσει 572 μετανάστες που διέσωσε, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση χθες Πέμπτη το βράδυ.

«Το Ocean Viking έλαβε απόψε από τις ιταλικές αρχές το πολυπόθητο νέο: οι 572 διασωθέντες θα αποβιβαστούν στην Αουγκούστα, στη Σικελία», ανέφερε μέσω Twitter η ΜΚΟ, η οποία έχει τη βάση της στη Μασαλία (νότια Γαλλία).

«Είναι τεράστια ανακούφιση πως μαθαίνουμε ότι τα δεινοπαθήματά τους στη θάλασσα σχεδόν τελείωσαν και ότι οι 6 επιχειρήσεις διάσωσης επιτέλους προσεχώς θα ολοκληρωθούν», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη, η Μεσόγειος SOS απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να της υποδείξει ασφαλές λιμάνι για να αποβιβάσει τους μετανάστες που διέσωσε το πλήρωμα του Ocean Viking «το ταχύτερο δυνατόν».

Η ΜΚΟ προειδοποίησε πως εξαντλούνταν τα προπαρασκευασμένα γεύματα και τα φάρμακα πάνω στο σκάφος της και ότι η κατάσταση της υγείας ορισμένων από τους μετανάστες δεν ήταν καλή, καθώς ήταν αφυδατωμένοι και εξαντλημένοι έπειτα από αρκετά εικοσιτετράωρα στη θάλασσα προτού διασωθούν.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται κάθε ώρα. Η ομάδα των γιατρών αναφέρει ότι επιδεινώνεται ολοένα περισσότερο η ψυχολογική κατάσταση» των μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών κι ενός μωρού τεσσάρων μηνών, τόνισε χθες Πέμπτη, μερικές ώρες προτού λάβει το πράσινο φως από τη Ρώμη για να καταπλεύσει στη Σικελία.

Μέσα στο 2021, τουλάχιστον 898 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο προσπαθώντας να φθάσουν στην Ευρώπη, οι 734 εκ αυτών στη λεγόμενη κεντρική οδό της, προς τη Μάλτα και την Ιταλία, σύμφωνα με τους αριθμούς του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η Μεσόγειος SOS λογαριάζει πως έχει διασώσει πάνω από 30.000 μετανάστες στη Μεσόγειο από τον Φεβρουάριο του 2016, αρχικά με το Aquarius, κατόπιν με το Ocean Viking.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ