Κοσμος

Σουέζ: Συμφωνία για να αφεθεί ελεύθερο το Ever Given

Kαρποφόρησαν οι διαπραγματεύσεις Διώρυγας – πλοιοκτήτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίγυπτος: Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ συμφώνησε για την απελευθέρωση του πλοίου Ever Given, τελετή για τον απόπλου πραγματοποιείται την Τετάρτη
TO ΠΛΟΙΟ EVER GIVEN ΣΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ | ΦΩΤΟ: EPA/SUEZ CANAL AUTHORITY

Αίγυπτος: Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ συμφώνησε για την απελευθέρωση του πλοίου Ever Given, τελετή για τον απόπλου πραγματοποιείται την Τετάρτη

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση του πλοίου Ever Given, το οποίο κρατείται αφότου είχε αποκλείσει τον περασμένο Μάρτιο την διώρυγα του Σουέζ, νευραλγική δίοδο του διεθνούς εμπορίου.

Η συμφωνία επετεύχθη με τον ιδιοκτήτη του πλοίου, σύμφωνα με την Αρχή της Διώρυγας.

Τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη για τον εορτασμό της «υπογραφής της συμφωνίας» και «τον απόπλου» του πλοίου που κρατείται από τις αιγυπτιακές αρχές. 

Υπενθυμίζεται πως δικαστήριο του Καΐρου είχε εκδώσει απόφαση -σύμφωνα με την οποία- ο Ιάπωνας ιδιοκτήτης του πλοίου, Shoei Kisen Kaisha, θα έπρεπε να πληρώσει αποζημίωση 900 εκατ. δολαρίων ως αποτέλεσμα των ζημιών που προκλήθηκαν.

Ο «βαρύς λογαριασμός» περιελάμβανε επίσης τα έξοδα συντήρησης και τα έξοδα της επιχείρησης ρυμούλκησης, ανέφερε ο Al Ahram επικεφαλής της κρατικής εταιρείας διαχείρισης της διώρυγας.

Το ατύχημα του «Ever Given» κατέστησε σαφές ότι η διώρυγα του Σουέζ είναι καθοριστικής σημασίας για το παγκόσμιο εμπόριο, καθώς είναι ο δίαυλος από τον οποίο διέρχεται καθημερινά το 12% με 13% του παγκόσμιου εμπορίου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ