- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κιμ Γιονγκ Ουν: Καθαίρεσε αξιωματούχους λόγω κορωνοϊού
Ευθύνονται για «σοβαρό συμβάν» που συνδέεται με την πανδημία
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν καθαιρεί αξιωματούχους έπειτα από «σοβαρό συμβάν» που συνδεόταν με την πανδημία του κορωνοϊού και προκάλεσε «τεράστια κρίση».
Στην καθαίρεση πολλών αξιωματούχων προχώρησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Στους αξιωματούχους αυτούς «οφειλόταν σοβαρό συμβάν που προκάλεσε τεράστια κρίση για την ασφάλεια του έθνους και του λαού», είπε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη διάρκεια συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σύμφωνα με το KCNA.
Δεν παρατέθηκε απολύτως καμία λεπτομέρεια: ούτε ο αριθμός των προσώπων που καθαιρέθηκαν λόγω σφαλμάτων ή παραλείψεων στην άσκηση των καθηκόντων τους, ούτε η φύση του συμβάντος. Ωστόσο, κατά το πρακτορείο, ο Κιμ Γιονγκ Ουν τους κατηγόρησε πως είχαν «καταληφθεί από εγωισμό και παθητικότητα».
«Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα ανώτερων αξιωματούχων είναι μείζων παράγοντας της επιβράδυνσης στην εκτέλεση σημαντικών καθηκόντων», πρόσθεσε ο βορειοκορεάτης ηγέτης στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΠΓ, πάντα σύμφωνα με το KCNA.
Ως εδώ η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει πάγια ότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν έχει εξαπλωθεί στην επικράτειά της, κάτι για το οποίο αμφιβάλλουν πολλοί ειδικοί.
Επικεφαλής ενός κράτους όπου το σύστημα υγείας είναι σε άσχημη κατάσταση, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε τον Ιανουάριο του 2020 να κλείσει τα σύνορα της Βόρειας Κορέας για να αποτραπεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2, που έκανε την εμφάνισή του στη γειτονική Κίνα.
Υπό διεθνείς κυρώσεις εξαιτίας του προγράμματος ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων που διαθέτει, η Βόρεια Κορέα βρέθηκε έτσι πιο απομονωμένη παρά ποτέ. Το εμπόριο με την Κίνα, χώρα από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, μειώθηκε δραστικά· εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς ή οργανώσεις έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Πρόσφατα ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναγνώρισε πως η Βόρεια Κορέα είναι αντιμέτωπη με «τεταμένη» κατάσταση ως προς την επάρκεια τροφίμων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.