- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ερντογάν απαγορεύει τη μουσική μετά τα μεσάνυχτα στην Τουρκία
Η απόφαση ξεσήκωσε οργή στα social media
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, απαγόρευσε τη μουσική μετά τα μεσάνυχτα.
H απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να απαγορεύσει τη μουσική μετά τα μεσάνυχτα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους Τούρκους και ξεσήκωσε οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η απόφαση αυτή, η οποία πάρθηκε μετά από τρίωρη συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου στο πλαίσιο της αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού, σχολιάστηκε αρνητικά ως μία «ιδεολογική κίνηση» με σκοπό να επιβληθούν οι ισλαμικές αξίες του προέδρου στους πολίτες.
Ο Ερντογάν σχολίασε τον ξεσηκωμό του κόσμου με το σχόλιο «Χωρίς παρεξήγηση, αλλά ουδείς έχει το δικαίωμα να ενοχλεί τον άλλο νυχτιάτικα», με τον ηγέτης του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να απαντά: «Εμείς το λέμε εξ’ αρχής ότι αυτές οι απαγορεύσεις έχουν ιδεολογικό φορτίο. Αν μιλάς Ερντογάν για ενόχληση, μάθε τότε ότι η χώρα είναι ενοχλημένη μαζί σου. Τι θα κάνεις γι’ αυτό;»,
Οι τούρκοι πολίτες, εξοργισμένοι όχι μόνο με τη συγκεκριμένη απόφαση του προέδρου τους αλλά και με την πολιτική που ασκεί συνολικά, κάλεσαν τους τουρίστες να μην επισκεφθούν την Τουρκία αλλά να προτιμήσουν την Ελλάδα για διακοπές. Μετά τις 00:00 απαγορεύεται η μουσική στη χώρα μας. Ναι, αυτή είναι η Τουρκία. Προσπαθούν να μπλοκάρουν ο,τιδήποτε σχετίζεται με την Τέχνη και τον πολιτισμό. Μας αφαιρούν μία – μία τις ελευθερίες μας», σχολίσε στο Twitter η Μελικέ Γκιουναϊντίν.
Σε παλαιότερο Lockdown, , ο Ερντογάν είχε απαγορεύεσει την πώληση αλκοόλ για 17 ημέρες. Την περασμένη Κυριακή ο Ερντογάν άσκησε κριτική στους νέους που περιμένουν μέχρι τα 30 για να παντρευτούν, ενώ παλιότερα κάλεσε τις συμπατριώτισσές του να κάνουν περισσότερα παιδιά, αφού όπως λέει, το βασικό τους καθήκον είναι η μητρότητα.
Ο Ερντογάν, που λίγο καιρό πριν πρότεινε στον Πάπα Φραγκίσκο την αλλαγή του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ και την μεταβίβαση της διοίκησή της σε εκπροσώπους των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, έχει δεσμευτεί να αναδείξει μια νέα γενιά πιστών μουσουλμάνων Τούρκων ανοίγοντας ισλαμικά ιεροδιδασκαλεία και αυξάνοντας τους φόρους στο αλκοόλ και τα είδη καπνού ταχύτερα κι από τον πληθωρισμό.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτεταμένες ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της νότιας ακτής
Για την υπόθεση είχε συλληφθεί ένας 56χρονος
Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να στείλει στη Μέση Ανατολή το αεροπλανοφόρο Τζορτζ Ουάσιγκτον
Ο Σαγέεφ ήταν κυβερνήτης του υποβρυχίου Zaporizhzhia
Τέσσερις κουκουλοφόροι άρπαξαν εκατοντάδες συλλεκτικές κάρτες πριν τραπούν σε φυγή
Δύσκολη η προσέγγιση από την Πυροσβεστική στο σημείο λόγω πυρκαγιάς
Η δήλωση του εισαγγελέα του Λος Άντζελες και η συγκλονιστική μαρτυρία του αδελφού του, Τζέικ
Αν και ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, η επίθεση της 24χρονης αποδείχθηκε θανατηφόρα
Στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης - Δεν υπάρχουν θύματα
Η Άσλεϊ Γουόλτερς τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση – Ο τραγουδιστής αρνείται τους ισχυρισμούς
Οι ανησυχίες που προσπαθούσε να μοιραστεί η νεαρή μητέρα και οι αποκαλύψεις στη δίκη
H συνεργασία σε επίπεδο αμυντικής βιομηχανίας και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις
...γιατί το αστρονομικό φαινόμενο ήρθε και πέρασε, αλλά η Τέχνη είναι για πάντα
Οι πρώτες εικόνες μετά τη συντριβή σε χωράφι
O κύριος πολιτικός αντίπαλος του Ερντογάν, βρίσκεται στη φυλακή εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο
Για τι κατηγορείται η start up που συνίδρυσε
Συγκλονίζει το διπλό έγκλημα στη Μασαχουσέτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.