- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Όρμπαν κλιμακώνει την επίθεση κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+
Σειρές όπως «Friends» ή ταινίες όπως «Harry Potter» ή «Billy Eliot», είναι πιθανόν να απαγορευθούν στους κάτω των 18
Ουγγαρία: Υιοθέτηση νόμου που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους - Στο στόχαστρο του Όρμπαν βιβλία, διαφημίσεις, σειρές, ταινίες
Η Ουγγαρία υιοθέτησε σήμερα νόμο που απαγορεύει την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανήλικους, προκαλώντας την ανησυχία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την ώρα που η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν κλιμακώνει την επίθεση κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
Η τροπολογία εγκρίθηκε από 157 βουλευτές κατά την διάρκεια συνεδρίασης που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση.
Η αντιπολίτευση εφάρμοζε μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας, με την εξαίρεση της παράταξης της άκρας δεξιάς Jobbik, που υπερψήφισε την τροπολογία.
«Η πορνογραφία και το περιεχόμενο που εκφράζει την σεξουαλικότητα ή προωθεί την παρεκτροπή της ταυτότητας του φύλου, την αλλαγή φύλου και τη ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμα στους κάτω των 18 ετών», αναφέρεται στο κείμενο της τροπολογίας που έχει ως στόχο «την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».
Στην πράξη, τα εκπαιδευτικά προγράμματα ή οι καταχωρήσεις των μεγάλων εταιρειών που αναφέρονται σε ομάδες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, όπως για παράδειγμα η διαφήμιση της Coca-Cola που περιλάμβανε ένα ζευγάρι ανδρών και είχε προκαλέσει εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στην Ουγγαρία το 2019, δεν θα επιτρέπονται πλέον.
Το ίδιο θα ισχύει για βιβλία, όπως ήταν η συλλογή μύθων και θρύλων που αποδραματοποιούσαν την ομοφυλοφιλία που προκάλεσε την οργή του ουγγρικού καθεστώτος το 2020.
Σειρές όπως «Friends» ή ταινίες όπως «Bridget Jones», «Harry Potter» ή «Billy Eliot», που αναφέρονται στην ομοφυλοφιλία, είναι επίσης πιθανόν να απαγορευθούν για τους κάτω των 18 ετών, προειδοποιούν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν χθες το βράδυ στους δρόμους της Βουδαπέστης για να καταγγείλουν την συνεχή προπαγάνδα της κυβέρνησης κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρεώνουν, όπως είναι λογικό, χιλιάδες δολάρια την ώρα
Νέο σοκ στη Γαλλία μία εβδομάδα μετά τον εντοπισμό της σορού της 11χρονης
Η εστία της έντασης αφορά κυρίως τις σφαγές της Βολυνίας την περίοδο 1943-1945.
Τσουνάμι σε Ινδονησία και Ιαπωνία - Ζημιές σε παραθαλάσσιους οικισμούς
Περισσότερες από 30 γυναίκες έχουν μιλήσει δημόσια τους τελευταίους μήνες
Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε κύμα συγκίνησης στον καλλιτεχνικό χώρο
Μια ματιά στη συζήτηση για την κυοφορούμενη τουρκική νομοθεσία περί ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας
Φόβοι για νέα ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
Η επιδημία εξαπλώνεται από το Κονγκό - Ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης
«Τερματίστε τους πολέμους, βοηθήστε τους μετανάστες», ήταν το μήνυμα του ποντίφικα
Η Κάγια Κάλας προτείνει κοινές αγορές όπλων και αποζημιώσεις
Ο Αμερικανός πρόεδρος παρεμβαίνει μετά την κατάρρευση της δίμηνης εκεχειρίας
Το θέμα είναι δυσάρεστο και βαρύ αλλά δεν μπορείς να το περάσεις στο ντούκου αν το αντιμετωπίζει δικός σου άνθρωπος
Τα καλοκαίρια ποτέ δεν ήταν δροσερά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η πόλη κρύβεται
Η στρατιωτική φθορά και η οικονομική πίεση επαναφέρουν το ερώτημα για την έκβαση του πολέμου
Συναγερμός στην Ουτσουνομίγια - Οι αρχές καλούν τους κατοίκους να κλειστούν στα σπίτια τους
Μαχητικά του ΝΑΤΟ κατέρριψαν drone που μπήκε στον εναέριο χώρο της Λετονίας
Η προειδοποίηση στους κατοίκους
Ο Γκράχαμ Πλάτνερ είναι μια ακόμα υπόθεση υποψηφίου που βρίσκεται αντιμέτωπος με το (ψηφιακό και μη) παρελθόν του
Σε ένα αυταρχικό σύστημα, η εξωτερική πολιτική εργαλειοποιείται πλήρως για την εγχώρια πολιτική επιβίωση.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.