- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σύνοδος Κορυφής-Τζόνσον: Tσίρκο των MME η τελετή υποδοχής των G7
Τζιλ Μπάιντεν: Αισθάνομαι σαν να βρισκόμαστε σε γάμο
Βρετανία-G7: Ο Μπόρις Τζόνσον υποδέχτηκε τους ηγέτες σε μια «αμήχανη» τελετή που μετατράπηκε σε «τσίρκο των μμε», κατά τον ίδιο
«Γιγαντιαίο τσίρκο των μέσων ενημέρωσης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τη σύνοδο κορυφής της G7, αφού οι ηγέτες των χωρών «παρέλασαν» μπροστά από τους δημοσιογράφους και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν περπάτησε αγκαζέ με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν στην αμμουδιά, συζητώντας θέματα δημοκρατίας.
Οι σύνοδοι της G7 φημίζονται για τις ανώδυνες και ελαφρώς γελοίες «οικογενειακές φωτογραφίες» τους, καθώς οι ηγέτες προσπαθούν να δείχνουν όσο πιο φυσικοί γίνεται σε παράξενα σκηνικά – αυτή τη φορά σε μια μικρή παραλία της Κορνουάλης με φόντο τους γλάρους.
Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό, ο Τζόνσον και η νέα σύζυγός του Κάρι υποδέχτηκαν τους άλλους ηγέτες και τους συντρόφους του, σε έναν υπερυψωμένο διάδρομο που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση αυτή πλάι στο κύμα.
Αφού οι ηγέτες επέστρεψαν για την οικογενειακή φωτογραφία, στην οποία τηρούσαν τις αποστάσεις αλλά δεν φορούσαν μάσκες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προέτρεψε τον Τζόνσον να προχωρήσει, λέγοντάς του: «Εσύ είσαι ο επικεφαλής».
Ο Μακρόν έμεινε λίγο πίσω, συζητώντας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Στη συνέχεια έσπευσε κοντά του ο Μπάιντεν και τον αγκάλιασε, με τον Γάλλο πρόεδρο να ανταποδίδει τον χαιρετισμό. Οι δυο τους απομακρύνθηκαν αγκαζέ, χαμογελαστοί, συζητώντας.
Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Μακρόν συζήτησε με τον Μπάιντεν «πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικές οι δημοκρατίες για τη μεσαία τάξη και για την Κίνα είπαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αντιπαράθεση αλλά να υπερασπίσουμε τις αξίες και τα συμφέροντά μας».
Μετά τις εναρκτήριες δηλώσεις του ο Τζόνσον ζήτησε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν, λέγοντας ότι η σύνοδος αυτή «επρόκειτο να είναι μια συζήτηση μεταξύ των μεγάλων δημοκρατιών του κόσμου – μετατράπηκε σε ένα γιγαντιαίο τσίρκο για τα μέσα ενημέρωσης, στον οποίο χρειάστηκε να χαιρετηθούμε μεταξύ μας πολλές φορές».
Ήταν τέτοια η αμηχανία σε πολλές από τις «σκηνοθετημένες» συναντήσεις που η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν σχολίασε: «Αισθάνομαι σαν να βρισκόμαστε σε γάμο». Ο Τζόνσον, που πρόσφατα παντρεύτηκε για τρίτη φορά, είπε ότι ήταν «σαν να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας».
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε στους δημοσιογράφους να πάνε για μπάνιο, δίνοντας τη «διαταγή»: «Όλοι στο νερό».
Όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το μήνυμά του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν όταν τον συναντήσει, την επόμενη εβδομάδα, στη Γενεύη, ο Μπάιντεν απάντησε: «Θα σας πω αφού το μεταφέρω».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.