- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Σύνοδος Κορυφής-Τζόνσον: Tσίρκο των MME η τελετή υποδοχής των G7
Τζιλ Μπάιντεν: Αισθάνομαι σαν να βρισκόμαστε σε γάμο
Βρετανία-G7: Ο Μπόρις Τζόνσον υποδέχτηκε τους ηγέτες σε μια «αμήχανη» τελετή που μετατράπηκε σε «τσίρκο των μμε», κατά τον ίδιο
«Γιγαντιαίο τσίρκο των μέσων ενημέρωσης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον τη σύνοδο κορυφής της G7, αφού οι ηγέτες των χωρών «παρέλασαν» μπροστά από τους δημοσιογράφους και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν περπάτησε αγκαζέ με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν στην αμμουδιά, συζητώντας θέματα δημοκρατίας.
Οι σύνοδοι της G7 φημίζονται για τις ανώδυνες και ελαφρώς γελοίες «οικογενειακές φωτογραφίες» τους, καθώς οι ηγέτες προσπαθούν να δείχνουν όσο πιο φυσικοί γίνεται σε παράξενα σκηνικά – αυτή τη φορά σε μια μικρή παραλία της Κορνουάλης με φόντο τους γλάρους.
Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό, ο Τζόνσον και η νέα σύζυγός του Κάρι υποδέχτηκαν τους άλλους ηγέτες και τους συντρόφους του, σε έναν υπερυψωμένο διάδρομο που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση αυτή πλάι στο κύμα.
Αφού οι ηγέτες επέστρεψαν για την οικογενειακή φωτογραφία, στην οποία τηρούσαν τις αποστάσεις αλλά δεν φορούσαν μάσκες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ προέτρεψε τον Τζόνσον να προχωρήσει, λέγοντάς του: «Εσύ είσαι ο επικεφαλής».
Ο Μακρόν έμεινε λίγο πίσω, συζητώντας με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι. Στη συνέχεια έσπευσε κοντά του ο Μπάιντεν και τον αγκάλιασε, με τον Γάλλο πρόεδρο να ανταποδίδει τον χαιρετισμό. Οι δυο τους απομακρύνθηκαν αγκαζέ, χαμογελαστοί, συζητώντας.
Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Μακρόν συζήτησε με τον Μπάιντεν «πώς θα γίνουν πιο αποτελεσματικές οι δημοκρατίες για τη μεσαία τάξη και για την Κίνα είπαν ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει αντιπαράθεση αλλά να υπερασπίσουμε τις αξίες και τα συμφέροντά μας».
Μετά τις εναρκτήριες δηλώσεις του ο Τζόνσον ζήτησε από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν, λέγοντας ότι η σύνοδος αυτή «επρόκειτο να είναι μια συζήτηση μεταξύ των μεγάλων δημοκρατιών του κόσμου – μετατράπηκε σε ένα γιγαντιαίο τσίρκο για τα μέσα ενημέρωσης, στον οποίο χρειάστηκε να χαιρετηθούμε μεταξύ μας πολλές φορές».
Ήταν τέτοια η αμηχανία σε πολλές από τις «σκηνοθετημένες» συναντήσεις που η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν σχολίασε: «Αισθάνομαι σαν να βρισκόμαστε σε γάμο». Ο Τζόνσον, που πρόσφατα παντρεύτηκε για τρίτη φορά, είπε ότι ήταν «σαν να ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας».
Ο Αμερικανός πρόεδρος πρότεινε στους δημοσιογράφους να πάνε για μπάνιο, δίνοντας τη «διαταγή»: «Όλοι στο νερό».
Όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το μήνυμά του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν όταν τον συναντήσει, την επόμενη εβδομάδα, στη Γενεύη, ο Μπάιντεν απάντησε: «Θα σας πω αφού το μεταφέρω».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ηθοποιός, κωμικός, παραγωγός και σκηνοθέτης έκανε το ντεμπούτο του στην εκπομπή το 1999
Έντονη κινητικότητα στο παρασκήνιο για το ουκρανικό
Πώς βλέπουν την ασφάλεια η ισραηλινή δεξιά και η ισραηλινή κεντροαριστερά
Για να επιβληθούν οι νέοι κανόνες, χρειάζεται το αίσθημα της συλλογικής ανασφάλειας να είναι κυρίαρχο και αναμφισβήτητο
Το πετρελαιοφόρο θα μεταφέρει 40.000 μετρικούς τόνους ντίζελ, ενώ θα ακολουθήσουν επιπλέον φορτία
«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν»
Πώς αποκαλύφθηκε η απίστευτη απάτη
Οι χειρισμοί του Τραμπ δεν σταματούν να προβληματίζουν τους Ευρωπαίους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο Μάικλ Ο'Λίρι προειδοποιεί για κατακόρυφη άνοδο τιμών λόγω του κόστους των καυσίμων
Τι υποστήριξε ο δικηγόρος του δράστη
Αποχωρεί από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Ποιος κρατά τον διακόπτη για τα ουκρανικά drones
Τι πρέπει να μάθει από αυτές
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.