- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Μπάιντεν θα μοιράσει 500 εκατομμύρια εμβόλια σε φτωχές χώρες
200 εκατομμύρια δόσεις θα διανεμηθούν φέτος και οι υπόλοιπες 300 εκατομμύρια το 2022
Την χορήγηση 500 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε φτωχές χώρες θα κάνει πράξη ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται σήμερα να ανακοινώσει τη δωρεά από τις ΗΠΑ 500 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού σε φτωχές χώρες, προβαίνοντας σε αυτή την ισχυρή χειρονομία για να δείξει τη δέσμευση της χώρας του στον παγκόσμιο αγώνα για να ξεπεραστεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού.
Ο Μπάιντεν, που αφίχθη χθες βράδυ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρχικό σταθμό του πρώτου ταξιδιού του στο εξωτερικό αφότου ανέλαβε την προεδρία, είπε πριν αναχωρήσει ότι ετοιμάζεται να αποκαλύψει τη στρατηγική του για τον εμβολιασμό σε παγκόσμια κλίμακα.
«Θα εκφραστεί για το ζήτημα αύριο (σ.σ. σήμερα Πέμπτη) και ενδέχεται να μιλήσει για τα επιπρόσθετα μέτρα που θα λάβουν οι ΗΠΑ προκειμένου να βοηθήσουν να δοθούν περισσότερες δόσεις σε φτωχές χώρες», ανέφερε σε δημοσιογράφους επί του προεδρικού αεροσκάφους ο Αμερικανός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας, ο Τζέικ Σάλιβαν.
Κατά δημοσιεύματα σε αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα αγοράσει 500 εκατ. δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που παράγει η αμερικανογερμανική κοινοπραξία Pfizer/BioNTech για να τις δωρίσει σε άλλες χώρες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, 200 εκατ. δόσεις θα διανεμηθούν φέτος και οι υπόλοιπες 300 εκατ. το 2022.
Οι ΗΠΑ έχουν επικριθεί διότι καθυστερούν να μοιραστούν το πλεόνασμα εμβολίων που διαθέτουν με τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Λευκός Οίκος μολαταύτα θέλει να δείξει πως βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 3,75 εκατ. ανθρώπους στον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων σχεδόν 600.000 στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.