- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Telegraph: Θέλουμε διακοπές στην Ελλάδα και όχι στα Γκαλαπάγκος
Η κριτική για την «πράσινη» λίστα της Μεγάλης Βρετανίας
Κείμενο της Telegraph ζητά την Ελλάδα στην «πράσινη» λίστα της Μεγάλης Βρετανίας και όχι άλλους μη τουριστικούς προορισμούς.
Με έναν «χιουμοριστικό» τίτλο σχολιάζει η Telegraph την «πράσινη» λίστα της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία δεν περιλαμβάνει τη χώρα μας που παρέμεινε στο «πορτοκαλί», με ποτέλεσμα οι τουρίστες που θα την επιλέξουν να υποχρεώνονται σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη χώρα.
Όπως φαίνεται, ο συντάκτης του κειμένου διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η χώρα μας απουσιάζει από την «πράσινη» λίστα της Μεγάλης Βρετανίας και σχολιάζει το γεγονός ότι σε αυτή βρίσκονται χώρες που δεν είναι τουριστικοί προορισμοί.
Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται οι Νήσοι Φώκλαντ, η Αυστραλία, το Μπρουνέι, τα νησιά Φερόε, το Γιβραλτάρ, η Ισλανδία, το Ισραήλ, η Νέα Ζηλανδία, η Συγκαπούρη, η Νότιος Γεωργία και Νότιοι Νήσοι Σάντουιτς (South Georgia and the South Sandwich Islands) και η Αγία Ελένη.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία αναθεώρηση της «πράσινης» λίστας των Βρετανών δεν προστέθηκαν νέες χώρες, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις και μάλιστα στο «πορτοκαλί» επίπεδο υποβαθμίστηκε και η Πορτογαλία που μέχρι πρότινος ήταν στο «πράσινο».
Τι σημαίνει για μια χώρα να είναι στην «πράσινη» λίστα
- Ο ταξιδιώτης πριν την αναχώρηση του πρέπει να κάνει τεστ και να έχει αποδείξεις για το αρνητικό αποτέλεσμα.
- Να έχει κλείσει ραντεβού για τεστ την δεύτερη ημέρα της επιστροφής του.
- Να συμπληρώσει το φυλλάδιο PLF.
Αντίθετα, η «πορτοκαλί» λίστα ορίζει ότι οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να τίθενται σε 10ήμερη κατ’ οίκον καραντίνα κατά την επιστροφή τους.
Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο, η Βρετανία απελευθέρωσε τα ταξίδια σε μόνο 12 χώρες του εξωτερικού, με την Ελλάδα την Ιταλία και την Ισπανία να μένουν εκτός, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση αεροπορικών εταιρειών και επιχειρήσεων του κλάδου.
Βρετανία: Άλμα των τιμών στα αεροπορικά εισιτήρια μετά την υποβάθμιση της Πορτογαλίας
Την ίδια ώρα, άλμα σημειώνουν οι τιμές των εισιτηρίων καθώς Βρετανοί τουρίστες που προσπαθούν να επιστρέψουν από την Πορτογαλία στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν τεθούν σε ισχύ οι νέοι κανονισμοί για την καραντίνα την επόμενη Τρίτη, κλείνουν νωρίτερα τις πτήσεις τους για να προλάβουν την προθεσμία, μεταδίδει το Bloomberg.
Μια πτήση τριών ωρών της British Airways από τον Φάρο της Πορτογαλίας στα αεροδρόμια του Λονδίνου το βράδυ της Δευτέρας κοστίζει 711 λίρες ($1.000), σύμφωνα με την ιστοσελίδα Skyscanner.
Αναστάτωση με όσους επέλεξαν Πορτογαλία
Πολλοί ήταν οι Βρεατανοί που επέλεξαν την χώρα της Ιβηρικής για τις πρώτες διακοπές του καλοκαιριού πηγαίνοντας σε αυτήν λόγω του ότι στην προηγούμενη αξιολόγηση ήταν «πράσινη». Τώρα, όμως, μετά τις τελευταίες αποφάσεις αυτή έγινε «πορτοκαλί» με αποτέλεσμα όσοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους να υποχρεώνονται σε καραντίνα.Οι απαγορεύσεις για την Πορτογαλία θα τεθούν σε ισχύ από την Τρίτη.
Έτσι, όσοι Βρετανοί βρίσκονται στη συγκεκριμένη χώρα, έχουν ένα μικρό περιθώριο για να επιστρέψουν, χωρίς περιορισμούς, ωστόσο όσοι το πράξουν μετά τις 8 Ιουνίου, θα πρέπει να τεθούν σε 10ημερη καραντίνα.
Τι λέει η βρετανική κυβέρνηση
«Το ποσοστό θετικότητας σχεδόν διπλασιάστηκε από την τελευταία αξιολόγηση της Πορτογαλίας», είπε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, εξηγώντας στους δημοσιογράφους τους λόγους για τους οποίους το Λονδίνο έλαβε αυτή την απόφαση.
«Και (…) έχει εντοπιστεί ένα είδος νεπαλέζικης μετάλλαξης της λεγόμενης ινδικής παραλλαγής», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι «απλώς δεν ξέρουμε» κατά πόσο η συγκεκριμένη παραλλαγή καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.
«Χρειάζεται λίγη υπομονή», πρόσθεσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ρισκάρει την επόμενη φάση χαλάρωσης των μέτρων, που προβλέπεται να γίνει στις 21 Ιουνίου. Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς παραδέχτηκε ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία έχει πληγεί, αλλά σημείωσε ότι συνεχίζονται τα μέτρα στήριξης στον τομέα αυτόν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Μετά σκότωσε και μία συνάδελφό του
Η πρώην πρώτη κυρία μιλάει για την απόφαση του Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα του 2024 σε εκδήλωση για τα νέα της απομνημονεύματα
Η λέξη που εξηγεί τη στάση των Ρώσων μέσα και έξω από τη χώρα τους
Καλεσμένος όμως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τους κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών
Μία από τις πιο μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες στη βρετανική ιστορία
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης γνωστές προσωπικότητες που έχουν δώσει τη δική τους μάχη
Πάνω από 37 οι τραυματίες - Μάχη με τον χρόνο για τους απεγκλωβισμούς όσων είναι μέσα στα οχήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.