Κοσμος

Ιταλία: Έκλεισαν οι θάλαμοι Covid εκεί όπου ξεκίνησε η πανδημία

Στο Κοντόνιο είχε νοσηλευτεί ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό στην ευρωπαϊκή χώρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εκκλησία στο Κοντόνιο, την πόλη όπου νοσηλεύτηκε ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό στην Ιταλία
Η εκκλησία στο Κοντόνιο, την πόλη όπου νοσηλεύτηκε ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό στην Ιταλία © EPA/Andrea Fasani

Στην πόλη Κοντόνιο, στην Ιταλία, έκλεισαν οι θάλαμοι Covid στο πρώτο νοσοκομείο που νοσηλεύετηκε ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό.

Σταμάτησαν να λειτουργούν σήμερα Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 οι θάλαμοι Covid-19 στο νοσοκομείο της πόλης Κόντονιο, στην Ιταλία, στο οποίο είχε εισαχθεί πριν από 15 μήνες ο πρώτος Ιταλός ασθενής με κορωνοϊό.

«Πρόκειται για μια ημέρα που μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Σήμερα πήρε εξιτήριο ο τελευταίος μας ασθενής» έγραψε στο διαδίκτυο ο Φραντσέσκο Τούρσι, υπεύθυνος της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου στο Κοντόνιο.

Τον Φεβρουάριο 2020 όταν η Covid-19 «δοκιμάζε» την Ιταλία, με τον Βορρά σε «πολιορκία» και τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται σταδιακά και στα νότια της χώρας, το Κοντόνιο είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, καθώς σε αυτήν την πόλη νοσηλεύτηκε ο «ασθενής 0».

Aπευθυνόμενος στους ασθενείς που μπόρεσαν να κερδίσουν τη μάχη με τον κορωνοϊό στην Ιταλία, ο Τούρσι πρόσθεσε στην ανάρτησή του στα social media: «Μοιραστήκατε μαζί μας αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο της ζωής σας. Ελπίζω να ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών σας. Μπορώ μόνο να σας πω ότι εμείς, των θαλάμων και της ΜΕΘ covid 19, εδώ στο Κοντόνιο, βάλαμε τα δυνατά μας».

«Ευχαριστούμε για την τόση στοργή που μας δείξατε, μας συγκινήσατε και μας γεμίσατε ικανοποίηση. Αλλά τίποτα δεν συγκινεί σαν το βλέμμα -ακόμη και ενός μόνον ασθενή- τον οποίο καταφέραμε να βοηθήσουμε να θεραπευθεί. Τίποτα δεν σε συγκινεί, όσο το να μπορείς να βλέπεις, και μέσα στα μάτια του, να ρέει και πάλι η ζωή» κατέληξε.

Ποιος ήταν ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό στην Ιταλία - Νοσηλεύτηκε στο Κοντόνιο

O πρώτος ασθενής με κορωνοϊό που είχε εισαχθεί, στις 21 Φεβρουαρίου του 2020 στο Κοντόνιο, ήταν ένας 38χρονος μαραθωνοδρόμος από το Λόντι.

Διαγνώστηκε με -βαριάς μορφής- πνευμονία. Η Ιταλία «σαρώθηκε» από το πρώτο κύμα κορωνοϊού, με την ευρωπαϊκή χώρα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως τόσο σε συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid όσο και σε θανάτους.

Με 4.227.719 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας, η Ιταλία βρίσκεται πλέον στην 8η θέση παγκοσμίως σε συνολικές μολύνσεις Covid-19. Οι νεκροί στην Ιταλία έχουν φθάσει τις 126.415.

Codogno Like Ghost Town After Coronavirus Outbreak Hits Italy
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ