Κοσμος

Η Γαλλία ξεκινά τους εμβολιασμούς των εφήβων 12-18 ετών

Ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε την ημερομηνία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία
Εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στη Γαλλία © EPA / GUILLAUME HORCAJUELO

Εμβολιασμοί στη Γαλλία: Πότε θα ξεκινήσουν να κάνουν το εμβόλιο οι έφηβοι 12-18 ετών - Κάλεσμα Μακρόν οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Από τα μέσα Ιουνίου και συγκεκριμένα από τις 15 του μήνα, οι έφηβοι ηλικίας από 12 έως 18 ετών θα μπορούν να εμβολιαστούν στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (2/6) ο πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Μακρόν εξέφρασε κατά την περιοδεία του στη νοτιοδυτική Γαλλία, την ικανοποίησή του επειδή το 50% των ενηλίκων έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό και κάλεσε τους πολίτες της χώρας να εξακολουθήσουν να είναι προσεκτικοί, καθώς σε κάποιες περιοχές της Γαλλίας τα κρούσματα αυξάνονται.  

Ο Γάλλος πρόεδρος εξήγησε ότι η απόφαση να ξεκινήσει η εκστρατεία ανοσοποίησης στους εφήβους ελήφθη το πρωί, στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στο Ελιζέ.

Να σημειωθεί ότι από την αρχή της εκστρατείας ανοσοποίησης στη Γαλλία 26,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου (39,1%) και από αυτούς τα 11,2 εκατομμύρια έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση (16,7%).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.