- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΙΑΤΑ: Πού οφείλεται η παράταση της κρίσης στον ταξιδιωτικό κλάδο
«Οι κυβερνήσεις αποφεύγουν υπερβολικά τους κινδύνους και χρειάζεται να αλλάξουν κανόνες»
Ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ κατηγορεί τις κυβερνήσεις για την παράταση της κρίσης στον ταξιδιωτικό κλάδο
Ο επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) θεωρεί τις κυβερνήσεις που προσπαθούν υπερβολικά να αποφεύγουν τους κινδύνους υπεύθυνες για την παράταση της κρίσης της COVID-19 στον ταξιδιωτικό κλάδο αλλά αναμένει ότι οι προοπτικές θα βελτιωθούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ο γενικός διευθυντής της IATA Γουίλι Γουόλς, πρώην επικεφαλής της IAG, της ιδιοκτήτριας της British Airways, αναμένει ότι τα θετικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων θα πείσουν τις κυβερνήσεις να αρχίσουν να προχωρούν σε άρση των περιορισμών.
«Υπάρχουν κάποια καλά στοιχεία για να είμαστε αισιόδοξοι ότι, προς το δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα δούμε ένα καλύτερο περιβάλλον που θα επιτρέψει να ταξιδέψουν περισσότεροι άνθρωποι», δήλωσε ο Γουόλς σήμερα στο Reuters.
Τα περισσότερα διεθνή αεροπορικά ταξίδια παραμένουν σε κάμψη για σχεδόν 18 μήνες λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών.
Ο Γουόλς, που ανέλαβε το τιμόνι της IATA τον Απρίλιο, δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις αποφεύγουν υπερβολικά τους κινδύνους και χρειάζεται να αλλάξουν κανόνες ούτως ώστε να αποτυπώνονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα ταξίδια εμβολιασμένων ή τα ταξίδια ανθρώπων με διαγνωστικά τεστ δημιουργούν μικρούς κινδύνους για τα ποσοστά μολύνσεων μιας χώρας.
«Η κρίση στην αεροπορική βιομηχανία, που αρχικά προκλήθηκε από μια υγειονομική πανδημία, είναι τώρα στην πραγματικότητα μια κρίση που προκαλείται από τους περιορισμούς που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις», δήλωσε ο Γουόλς.
Ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη μνεία στη Βρετανία, αναφερόμενος στους κανόνες βάσει των οποίων απαιτείται όσοι εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν από όλες τις άλλες χώρες να υποβάλλονται σε δύο τουλάχιστον τεστ κορωνοϊού και να τίθενται σε καραντίνα. Ο Γουόλς επέκρινε επίσης την «απίστευτα γελοία σύγχυση» που προκαλούν τα μικτά πολιτικά μηνύματα για τα ταξίδια.
Πολλές χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί λίστα» της Βρετανίας για ταξίδια μεσαίου κινδύνου έχουν πολύ, πολύ χαμηλά ποσοστά μεταδικότητας, δήλωσε ο Γουόλς.
«Εάν εμβολιαζόμουν, δεν θα δίσταζα να πετάξω σε αυτές τις χώρες», τόνισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.