Κοσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπάιντεν

Θα είναι ο 13ος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα έχει συνάντηση με τη βασίλισσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλισσα Ελισάβετ - Τζο Μπάιντεν
Βασίλισσα Ελισάβετ - Τζο Μπάιντεν © EPA

Βασίλισσα Ελισάβετ - Τζο Μπάιντεν: Πότε αναμένεται να γίνει η συνάντησή τους στη Βρετανία - Εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων.

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN.

Όπως αναφέρει το δίκτυο, η επίσκεψη θα αποτελέσει μέρος του ταξιδιού του Προέδρου Μπάιντεν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των 7 τον επόμενο μήνα. Στο ταξίδι θα τον συνοδεύει η Πρώτη Κυρία, Δρ Τζιλ Μπάιντεν.

Η επίσημη ανακοίνωση για τη συνάντηση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες, όταν ο Λευκός Οίκος και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ οριστικοποιήσουν το πρόγραμμα και τις σχετικές λεπτομέρειες. 

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της G7, στις 11-13 Ιουνίου στην Κορνουάλη, κατόπιν στη Σύνοδο των ηγετών των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου. Επιπλέον, έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί και με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 16 Ιουνίου στην Ελβετία.

Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο 13ος Αμερικανός Πρόεδρος που θα συναντήσει την Αυτού Μεγαλειότητα κατά τη διάρκεια της βασιλείας της. Ο πρώτος Πρόεδρος με τον οποίο συναντήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, ήταν ο Χάρι Τρούμαν, το 1951 (33ος πρόεδρος των ΗΠΑ) αν και ήταν πριγκίπισσα εκείνη την εποχή και ανέβηκε στο θρόνο τον επόμενο χρόνο. Με τον μόνο Πρόεδρο που δεν συναντήθηκε ήταν ο 36ος Πρόεδρος Λύντον Τζόνσον, ο οποίος δεν επισκέφθηκε τη Βρετανία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Η τελευταία συνάντηση της Βασίλισσας με Πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν με τον Ντόναλντ Τραμπ και την Πρώην Κυρία, Μελάνια Τραμπ, τον Ιούλιο του 2018.

Με πληροφορίες από CNN και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ