- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Το 53% των Ρεπουμπλικάνων τον θεωρεί νικητή στις εκλογές
Το 25% των ενηλίκων θεωρεί ότι έγινε νοθεία στις εκλογές
Το 53% των Ρεπουμπλικανών εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο πραγματικός νικητής των προεδρικών εκλογών.
Νέα δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos έδειξε πως σε ποσοστό 53% οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούν να πιστεύουν πως ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και πως η νίκη του Μπάιντεν ήρθε λόγω νοθείας. Το ίδιο πιστεύουν και το 3% των Δημοκρατικών και συνολικά το 25% όλων των Αμερικανών.
Μάλιστα, περίπου το ένα τέταρτο των ενηλίκων πιστεύει ότι στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου σημειώθηκε νοθεία, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 56% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.
Τα στοιχεία είναι περίπου τα ίδια με αυτά δημοσκόπησης που είχε γίνει από τις 13 ως τις 17 Νοεμβρίου, η οποία είχε δείξει ότι το 28% όλων των Αμερικανών και το 59% των Ρεπουμπλικανών το πιστεύει αυτό.
Ο Μπάιντεν, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ με διαφορά 7 εκατομμυρίων ψήφων. Δεκάδες δικαστήρια απέρριψαν τις προσφυγές του Τραμπ κατά των αποτελεσμάτων, αλλά ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ και οι υποστηρικτές του επιμένουν να προωθούν αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας σε συντηρητικά ειδησεογραφικά μέσα.
Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos δείχνει επίσης ότι το 61% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι «έκλεψαν» τις εκλογές από τον Τραμπ. Επίσης μόνον περίπου 29% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει ότι ο πρώην πρόεδρος θα πρέπει να μοιραστεί κάποιο μερίδιο της ευθύνης για τις φονικές ταραχές από υποστηρικτές του που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.
Ωστόσο το 67% όλων των ερωτηθέντων δηλώνει ότι εμπιστεύεται τους εκλογικούς αξιωματούχους στην πόλη του ότι κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 58% των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή.
Οι δημοσκοπήσεις του Νοεμβρίου και του Μαΐου έγιναν και οι δύο διαδικτυακά, στα αγγλικά, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δημοσκόπηση του Μαΐου έγινε σε δείγμα 2.007 ενηλίκων, μεταξύ των οποίων 909 Δημοκρατικοί και 754 Ρεπουμπλικανοί. Το περιθώριο αξιοπιστίας της δημοσκόπησης αυτής, ένα μέτρο υπολογισμού της ακρίβειάς της, είναι περίπου 4 ποσοστιαίες μονάδες.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.