Το 60% της γαλλικής αστυνομίας είναι υπέρ της Μαρίν Λεπέν
Ενισχύουν τη Λεπέν ο αυξανόμενος φόβος των Γάλλων μπροστά στην εγκληματικότητα και η απαξίωση της αστυνομίας
Υπέρ της Μαρίν Λεπέν το 60% των γάλλων αστυνομικών - ακόμα μεγαλύτερο το ποσοστό στις ηλικίες 20-35 ετών.
Σύμφωνα με το Κέντρο Πολιτικών Ερευνών (Cevipof), 60% των αστυνομικών πρόκειται για ψηφίσουν στις εκλογές του 2022 το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Rassemblement national. Ο ραδιοφωνικός σταθμός France Inter επεσήμανε προχθές ότι «επιβεβαιώνεται η τάση των τελευταίων χρόνων» καθώς, το 2017, αστυνομικοί και στρατιωτικοί είχαν ψηφίσει κατά 57% τη Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών. Σήμερα το ποσοστό έχει αυξηθεί σε 60% «λόγω της βαθιάς κόπωσης του επαγγέλματος», όπως δήλωσε ο Luc Rouban που συγκέντρωσε τα στοιχεία για λογαριασμό του Cevipof.
Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος των λεπενιστών αστυνομικών Cyril Hemardinquer, είπε στη France Inter ότι «οι αστυνομικοί στρέφονται σήμερα προς τους πολιτικούς που κατανοούν τη δύσκολη θέση τους σε ανθρώπινο και οικονομικό επίπεδο.».
Αν και στις 8 Μαΐου, μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Εric Masson στην Αβινιόν, ο Εμανουέλ Μακρόν παραδέχτηκε ότι «η βία εναντίον των σωμάτων ασφαλείας έχει ενταθεί κι ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα συμμοριών, ελλιπούς εξοπλισμού της αστυνομίας, ανεπαρκών μέτρων προστασίας των πολιτών και των θεσμών από τους εγκληματίες», ανακοινώθηκε συγκέντρωση αστυνομικών αύριο Τετάρτη έξω από την Εθνοσυνέλευση. Σκοπός της συγκέντρωσης είναι να πεισθεί η κυβέρνηση Μακρόν-Καστέξ να αυστηροποιήσει τις ποινές όσων επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών.
Θα παρευρεθεί τόσο η Μαρίν Λεπέν όσο και ο υπουργός Εσωτερικών Gérard Darmanin, o οποίος προσπαθεί να καθησυχάσει τα σώματα ασφαλείας για την ειλικρινή πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει δυναμικά τα αντικοινωνικά στοιχεία, τις περιοχές ανομίας και τους θύλακες της γαλλικής κοινωνίας όπου δεν φτάνουν οι νόμοι της δημοκρατίας.
Γαλλία: Γιατί οι πολίτες στρέφονται στη Μαρίν Λεπέν - Η εγκληματικότητα
Μετά τη δολοφονία στην Αβινιόν και το τελευταίo ισλαμιστικό επεισόδιο στο Ραμπουγιέ στη μείζονα περιοχή του Παρισιού, η γαλλική κοινή γνώμη δείχνει ανυπομονησία μπροστά στη ανικανότητα της πολιτικής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ασφάλειας.
Σύμφωνα με το «Αtlantico», η έλλειψη πολιτικής βούλησης και οι κοινωνιολογικές θεωρίες περί επιείκειας εμποδίζουν την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Γαλλία. Ο αυξανόμενος φόβος των Γάλλων μπροστά στην εγκληματικότητα και η απαξίωση της αστυνομίας εκ μέρους της αριστεράς είναι ένα από τα χαρτιά του κόμματος της Μαρίν Λεπέν η οποία υπόσχεται στους αστυνομικούς ενίσχυση και προστασία. Σύμφωνα με την έρευνα του Cevipof, η στήριξη στη Λεπέν μεταξύ των νεότερων αστυνομικών ―από 20 έως 35 ετών― φτάνει σήμερα το 74%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το ΝΑΤΟ θα ήταν άχρηστο χωρίς τις ΗΠΑ» - Η συνέντευξή του στους New York Times
Ο γιος του τελευταίου σάχη της χώρας
Το σχέδιο για να εξαγοράσει τη Γροιλανδία
Η συμφωνία ωστόσο αναμένεται ότι θα εγκριθεί από την ΕΕ
Η υπόθεση έχει βγάλει χιλιάδες πολίτες στους δρόμους
Το βίντεο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ από λογαριασμό με το όνομα Emily Thompson
Και Ρεπουμπλικανοί εναντίον του
Βαριές κατηγορίες για συγκάλυψη και αδιαφάνεια στο νοσοκομείο Σίφα
Τα όρια της ρωσικής επιρροής και οι νέες ευκαιρίες
Η υπόθεση εντάσσεται σε μια ευρύτερη αμερικανική συζήτηση για τα όρια της ελευθερίας του λόγου
Παράλληλα, δεν εξήγησε γιατί αναγνώρισε την αντιπρόεδρο του Μαδούρο, Ντέλσι Ροδρίγες
Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν οι δημοτικές αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο επ’ αόριστον του σταθμού του μετρό
Οδήγησαν τα τρακτέρ τους στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων
Επισήμως, καμία πλευρά δεν συνδέει ευθέως την εξέλιξη με τη διπλωματική κρίση
«Για να περάσεις το εκατομμύριο, θες μετρητά» - Προϊόν λάσπης, απαντά η Λευκωσία
H κρίση παραδόξως δεν σχετίζεται με τους Χούθι
Ένα νέο, και καλά αστείο, αλλά κατά βάση χυδαίο τρεντ στο TikTok μας μαθαίνει τι διορθώνει όλα τα ανένταχτα αυτής της ζωής
Όταν άρχιζαν να πασχίζουν οι άνθρωποι να δημιουργήσουν κάτι άξιο θαυμασμού
Ο Ουκρανός πρόεδρος δηλώνει πως είναι έτοιμο το διμερές έγγραφο με ΗΠΑ και αναμένει σήμα από Μόσχα
Νέες εμπρηστικές δηλώσεις της Μαρία Ζαχάροβα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.