- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Εμβόλια - ΗΠΑ: Θα σταλούν 20 εκ. επιπλέον δόσεις σε τρίτες χώρες
Τα εμβόλια έχουν εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ
Η Ουάσινγκτον θα στείλει 20 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19, σε τρίτες χώρες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα την αποστολή έως τα τέλη Ιουνίου 20 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 σε τρίτες χώρες, ανακοίνωσε η εκπρόσωπός του, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται εμβόλια εγκεκριμένα από τις αμερικανικές αρχές για χρήση στη χώρα.
Η ποσότητα αυτή θα αυξήσει σε 80 εκατομμύρια δόσεις τον συνολικό αριθμό δόσεων εμβολίων που υποσχέθηκε ο Λευκός Οίκος να στείλει στο εξωτερικό. Οι νέες εξαγωγές θα περιλαμβάνουν εμβόλια που έχουν εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν 20 εκατομμύρια δόσεις (...) για να βοηθήσουν τις χώρες που δίνουν μάχη κατά της πανδημίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.
Όταν ρωτήθηκε ποιες χώρες θα επωφεληθούν από αυτά τα εμβόλια, η Τζεν Ψάκι ήταν ασαφής και υποσχέθηκε απλά ότι θα υπάρξουν διευκρινίσεις για τα κριτήρια κατανομής «τις επόμενες ημέρες».
Στα τέλη Απριλίου, η Ουάσινγκτον δεσμεύθηκε να παράσχει σε άλλες χώρες 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, αλλά το συγκεκριμένο δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα το πράσινο φως από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές και συνεπώς οι αποστολές δεν έχουν αρχίσει.
Τρία εμβόλια κατά της Covid-19 έχουν εγκριθεί επί του παρόντος από τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, αυτά των Pfizer/BioNTech, της Moderna και της Johnson & Johnson.
Η απόφαση αυτή λαμβάνεται καθώς οι αμερικανικές Πολιτείες καταγράφουν πτώση στους αριθμούς εμβολιασμού και χώρες όπως η Ινδία προσπαθούν να πάρουν εμβόλια ώστε να περιορίσουν την έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.