- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ινδία: Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια τα κρούσματα του κορωνοϊού
Κλείνουν εμβολιαστικά κέντρα λόγω ελλείψεων
Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ινδία ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια, γεγονός που οδήγησε στην ακύρωση του πρωταθλήματος κρίκετ.
Τα 20 εκατομμύρια ξεπέρασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ινδία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υγειονομικών αρχών της χώρας. Ειδικότερα, την Τρίτη καταγράφηκαν 357.229 νέα κρούσματα και 3.449 θανάτους.
Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 222.408 άνθρωποι στη χώρα έχουν πεθάνει εξαιτίας του κορωνοϊού με τους ειδικούς να τονίζουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί ενδέχεται να είναι πέντε με δέκα φορές μεγαλύτεροι από αυτούς που αναφέρονται. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η αποτέφρωση νεκρών σε υπαίθριους χώρους όπως τα πάρκινγκ.
Εν μέσω υγειονομικής κρίσης, πέντε ομόσπονδα κράτη άρχισαν σήμερα τη διαδικασία καταμέτρησης των τοπικών εκλογών που διεξήχθησαν τον Μάρτιο και στις αρχές Απριλίου, όταν είχε ήδη αρχίσει να πλήττει την Ινδία το δεύτερο, σαρωτικό κύμα της πανδημίας. Τα αποτελέσματα των εκλογών – στην Ασάμ, στη Δυτική Βεγγάλη, στο Ταμίλ Ναντού, στην Κεράλα και στο Πούντουτσερι – χαρακτηρίζονται από ορισμένους αναλυτές μίνι-δημοψήφισμα για την αντιμετώπιση της επιδημίας από τον κ. Μόντι και την κυβέρνηση του κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα (BJP, σκληρή δεξιά).
Ο κ. Μόντι επικρίνεται διότι προτίμησε να δώσει την έμφαση στην προεκλογική εκστρατεία αντί να ενισχύσει το σύστημα υγείας και διότι η κυβέρνησή του αψήφησε τις προειδοποιήσεις πως εξαπλωνόταν πιο μολυσματικό παραλλαγμένοστέλεχος του νέου κορονοϊού στη χώρα. Ορισμένοι επιστήμονες τονίζουν εξάλλου πως οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και οι θρησκευτικές γιορτές στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συνέβαλαν σημαντικά να γιγαντωθεί το δεύτερο κύμα.
Χθες Σάββατο η εκστρατεία ανοσοποίησης διευρύνθηκε, συμπεριλαμβάνει πλέον όλο τον πληθυσμό άνω των 18 ετών, όμως οι αρχές σε πολλά ομόσπονδα κράτη τονίζουν πως δεν διαθέτουν επαρκείς ποσότητες δόσεων εμβολίων για να καλυφθούν οι ανάγκες των 600 εκατομμυρίων δικαιούχων. Μέχρι τώρα, έχουν χορηγηθεί στη χώρα πάνω από 156 εκατ. δόσεις εμβολίων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Τα 5 «καμπανάκια» για το μέλλον της Συμμαχίας
Η οργάνωση απορρίπτει τους πολιτικούς συμβιβασμούς που οδήγησαν στη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής
Ξεκίνησε η δίκη για την τρομοκρατική απειλή που οδήγησε στην ακύρωση εμφανίσεων στη Βιέννη
Ο Τραμπ ζητάει την απόλυση του παρουσιαστή από το ABC
Νεαρή βρετανίδα επιχείρησε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πρόωρης εμμηνόπαυσης και έζησε έναν εφιάλτη
Πάνω από 600 εργαζόμενοι αντιτίθενται στην παροχή ΤΝ στον αμερικανικό στρατό
Ο Γερμανός καγκελάριος ασκεί σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ
Βρετανοί αξιωματούχοι επιδιώκουν να προστατεύσουν τον μονάρχη από δημόσιες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου
Η Ουάσινγκτον εξετάζει νέα πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στην Μέση Ανατολή
Γιατί αεροπορική εταιρεία προχωρά σε αυτή τη «λύση»;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.