- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού το Oktoberfest
«Θα καταστρεφόταν εάν έπρεπε να πραγματοποιηθεί υπό όρους»
Oktoberfest: Για δεύτερη διαδοχική χρονιά ακυρώνεται εξαιτίας της πανδημίας το διεθνώς φημισμένο φεστιβάλ μπίρας της Γερμανίας
Την ακύρωση και του φετινού Oktoberfest, της διάσημης γιορτής της μπίρας, ανακοίνωσαν ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και ο Δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ. Αιτία για την ακύρωση του δεύτερου συνεχούς Oktoberfest είναι τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.
“To μεγαλύτερο παγκόσμιο φεστιβάλ θα καταστρεφόταν εάν έπρεπε να πραγματοποιηθεί υπό όρους”, τόνισε ο κ. Ζέντερ, εξηγώντας την εισήγησή του να ματαιωθεί και η φετινή διοργάνωση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου. Ο κ. Ράιτερ από την πλευρά του εξήγησε ότι πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών της Βαυαρίας είναι η υγεία των πολιτών. «Για αυτό και δεν θα έχουμε ούτε φέτος Oktoberfest. Η απόφαση έπρεπε να ληφθεί ήδη τώρα. Ζητώ την κατανόησή σας – δεν είναι εύκολη απόφαση ούτε για μένα», σημείωσε και αναφέρθηκε από τη μία πλευρά στα εκατομμύρια φίλων της συγκεκριμένης γιορτής, αλλά και στους επιχειρηματίες και εργαζόμενους που πλήττονται από την απόφαση. «Μας πλήττει όλους. Και την πόλη του Μονάχου», πρόσθεσε.
Το Oktoberfest είναι το μεγαλύτερο λαϊκό φεστιβάλ στον κόσμο και συγκεντρώνει περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Ο τζίρος για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας που προσφέρει είναι τουλάχιστον 13.000.
Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον σχεδιασμό διοργάνωσης «Oktoberfest στην έρημο» του Ντουμπάι, ο κ. Ζέντερ δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει υποκατάστατο της αυθεντικής γιορτής του Μονάχου και προέβλεψε ότι «δεν θα έχει επιτυχία». Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει ήδη βρεθεί έκταση 420.000 τ.μ. στην μαρίνα του Ντουμπάι και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους και εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 50 εκατομμύρια. Στο Ντουμπάι θα κατασκευαστούν ρέπλικες ορόσημων του Μονάχου, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν πολλές βαυαρικές ζυθοποιίες και εστιατόρια και δεν θα απουσιάσουν οι διάσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί ‘Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Πάμελα Άντερσον, αλλά και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής και Λόταρ Ματέους.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Ελεύθερος μετά από έξι χρόνια στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Μινσκ και Βαρσοβίας
Οργή με δηλώσεις της Μελίσα Άιζακ που υποτιμούν το γυναικείο φύλο
Τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Τα 80 ζώα θα μεταφερθούν στον ζωολογικό κήπο Βαντάρα, στο ινδικό κρατίδιο Γκουτζαράτ
Το ποσό αυτό πιθανότατα είναι υποτιμημένο, επειδή δεν περιλαμβάνει τις επιπτώσεις του πληθωρισμού
Οι μοναχοί επέστρεφαν από διακοπές στην Ταϊλάνδη μεταφέροντας τα ναρκωτικά σε κρύπτες στις αποσκευές τους
Μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, συνδικαλιστές και αντιπολιτευόμενοι
Τα 5 «καμπανάκια» για το μέλλον της Συμμαχίας
Η οργάνωση απορρίπτει τους πολιτικούς συμβιβασμούς που οδήγησαν στη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής
Ξεκίνησε η δίκη για την τρομοκρατική απειλή που οδήγησε στην ακύρωση εμφανίσεων στη Βιέννη
Ο Τραμπ ζητάει την απόλυση του παρουσιαστή από το ABC
Νεαρή βρετανίδα επιχείρησε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πρόωρης εμμηνόπαυσης και έζησε έναν εφιάλτη
Πάνω από 600 εργαζόμενοι αντιτίθενται στην παροχή ΤΝ στον αμερικανικό στρατό
Ο Γερμανός καγκελάριος ασκεί σκληρή κριτική στον Ντόναλντ Τραμπ
Βρετανοί αξιωματούχοι επιδιώκουν να προστατεύσουν τον μονάρχη από δημόσιες επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου
Η Ουάσινγκτον εξετάζει νέα πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου στην Μέση Ανατολή
Γιατί αεροπορική εταιρεία προχωρά σε αυτή τη «λύση»;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.