- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το σκληρό lockdown που είχε επιβληθεί από την 1η Απριλίου στη Βιέννη και την Κάτω Αυστρία αίρεται και επαναλειτουργούν βασικοί τομείς της δημόσιας ζωής
Έπειτα από έναν και πλέον μήνα αίρεται, στη Βιέννη και στην Κάτω Αυστρία, το σκληρό lockdown που είχε επιβληθεί από την 1η Απριλίου στα τρία ανατολικά ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας και επαναλειτουργούν πλέον το λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες σωματικής φροντίδας, όπως κομμωτήρια, κάτω όμως από μέτρα προστασίας.
Επίσης από σήμερα επιτρέπεται το άνοιγμα πολιτιστικών εγκαταστάσεων και ελεύθερου χρόνου, όπως μουσεία και ζωολογικοί κήποι, αλλά αυτό κάτω από αυστηρές προφυλάξεις ασφαλείας, ενώ στη Βιέννη καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους που ίσχυε για πέντε πολυσύχναστες πλατείες της. Το τέλος του «σκληρού lockdown» -που δεν υπάρχει πλέον σε κανένα από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια- σημαίνει επίσης ότι δεν ισχύει πλέον η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλο το εικοσιτετράωρο στη Βιέννη και στην Κάτω Αυστρία, όπου οι μετακινήσεις σε άλλες περιοχές ήταν δυνατές κάτω από προϋποθέσεις και για συγκεκριμένο σκοπό.
Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς εκτιμά σε δηλώσεις του ότι μετά το lockdown στα ανατολικά της χώρας, το οποίο είχε επιβληθεί κυρίως λόγω της υπερφόρτωσης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία, επιβεβαιώνεται η στρατηγική δράσης κατά της πανδημίας σε περιφερειακό επίπεδο. «Ήταν σωστό που υπήρξαμε μία από τις πρώτες χώρες που βασιστήκαμε σε μαζικά τεστ και αναλάβαμε στοχευμένες δράσεις σε περιφερειακό και όχι εθνικό επίπεδο για την καταπολέμηση της πανδημίας και με αυτά τα δύο μέτρα μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα από άλλες χώρες το τρίτο κύμα», τονίζει ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τη σημασία των εμβολιασμών.
Οι αριθμοί μόλυνσης θα αυξηθούν «λίγο» μετά το τέλος του «σκληρού lockdown», τονίζει η γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Καταρίνα Ράιχ, σημειώνοντας ταυτόχρονα τη σημασία του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμών και των υποχρεωτικών τεστ (σε κάποιους τομείς), «των οποίων υπάρχει εξαιρετική προσφορά, και τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα αξιολογηθεί η εξέλιξη και η τάση στους αριθμούς». Για τις 19 Μαΐου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, προβλέπεται στην Αυστρία το άνοιγμα στους τομείς της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, για την πρόσβαση στους οποίους, πέραν από έναν προηγηθέντα εμβολιασμό ή τεστ, θα αναγνωρίζονται και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.
«Τα τεστ εξομοιώνονται με εμβολιασμό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι το ίδιο, και αυτό πρέπει να είναι σαφές, καθότι ο εμβολιασμός είναι ένας πολύ καλύτερος, ασφαλέστερος και πιο σταθερός τρόπος για να προστατευτεί κάποιος», επισημαίνει η γενική διευθύντρια Δημόσιας Υγείας. Η ίδια υπενθυμίζει ότι οι εμβολιασμοί σε επιχειρήσεις, που ανακοινώθηκαν τελευταία από την κυβέρνηση για τα μέσα Μαΐου, θα ξεκινήσουν σε εθνικό επίπεδο στις 17 Μαΐου, ενώ στη Βιέννη ξεκινούν ήδη από σήμερα, Δευτέρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.