- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έλον Μασκ: Ίσως η κατάκτηση του Άρη να απαιτεί ανθρώπινη θυσία
«Δεν είναι εύκολο να φτάσουμε εκεί»
Ο επικεφαλής των SpaceX και Tesla, Έλον Μασκ, δεν απέκλεισε σε συνέντευξή του ότι η κατάκτηση του Άρη θα απαιτούσε «ανθρώπινη θυσία».
Μία «ανθρώπινη θυσία» θα πρέπει να γίνει σύμφωνα με τον Έλον Μασκ, ιδρυτή και ιδιοκτήτη των εταιρειών Tesla και SpaceX για να κατοικηθεί ο Άρης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο Έλον Μασκ ανέφερε: «Για να είμαι ειλικρινής, μια ομάδα ανθρώπων πιθανότατα θα πεθάνει πρώτα. Δεν είναι εύκολο να φτάσουμε εκεί».
Ξεκαθάρισε, δε, πως σε αυτό το πλαίσιο ότι η εταιρεία του, SpaceX, δεν αναγκάζει κανέναν να πάει να κατακτήσει τον Άρη και έκανε λόγο «μόνο για εθελοντές».
Ακόμα, ο Έλον Μασκ υποστήριξε αστειευόμενος: «Αυτό είναι ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι από το οποίο μπορεί να μην επιστρέψετε ζωντανοί, αλλά είναι μια ευχάριστη περιπέτεια. Ακούγεται δελεαστικό. Ο Άρης είναι ο τόπος. Αυτή είναι μια διαφήμιση για τον Άρη».
Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «υπάρχουν χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, εθελοντές για μια τέτοια περιπέτεια».
Να σημειωθεί πως ο Έλον Μασκ έχει δηλώσει ότι «η ανθρωπότητα πρέπει να προσπαθήσει να επιστρέψει στο φεγγάρι και να δημιουργήσει μια μόνιμη βάση εκεί και, αργότερα, να χτίσει μια πόλη στον Άρη».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχουμε το δικαίωμα, κατέρριψαν το ελικόπτερό μας»
Μήνυμα κατά της υποκίνησης βίας μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην πόλη
Ορισμένοι κάνουν λόγο ακόμη και για διαφορετική μεταχείριση περιεχομένου που αφορά LGBTQ+ κοινότητες
Ο influencer που κατηγορείται για trafficking και σεξουαλικά εγκλήματα σε μια παράξενη συνέντευξή του στο New Yorker
Έκκληση της οικογένειας του θύματος: «Η φρικτή επίθεση να μη διχάσει τη χώρα»
Ο συνιδρυτής της Microsoft θα καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων
125 ματς σε τουρνουά Grand Slam χρειάστηκε ο 29χρονος Γερμανός Alexander Zverev για να κατακτήσει τον πρώτο του τίτλο σε major.
Η Μικαέλα Ράιλααρσνταμ ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος
Τα λάθη στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της 11χρονης
«Μαζί θα συνεχίσουμε να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ Ευρώπης και Ασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Γιατί η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αλλάζει τακτική απέναντι στην Άγκυρα
Το χρονικό της υπόθεσης
«Βγείτε στους δρόμους», προτρέπει τους πολίτες ο ιδιοκτήτης του X
«Δείχνουν αξιοσημείωτο βαθμό εμπιστοσύνης ότι γειτονικές χώρες θα έσπευδαν να τους βοηθήσουν σε μια κρίση»
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία
Ο ποντίφικας και ο διάσημος καλλιτέχνης είχαν μια ιδιαίτερη ιδιωτική συζήτηση στην Ισπανία
Ο ρόλος των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
Ο τραγουδιστής και ηθοποιός ανακρίθηκε για υποθέσεις που αφορούν 13 θύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.