- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το Κρεμλίνο.
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4) ότι η συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ Βλαντίμιρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία της συνάντησης ούτε η χώρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί.
«Πράγματι ορισμένες προτάσεις έχουν γίνει, τις ημερομηνίες προς το παρόν δεν μπορώ να τις επιβεβαιώσω. Ακόμη, δεν υπάρχει καμία συμφωνία για τις ημερομηνίες. Συζητάμε πράγματι για τους θερινούς μήνες. Ακόμη πρέπει να αναλύσουμε πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, ώστε να καταλήξουμε σε κάποιες τελικές συμφωνίες» δήλωσε ο Πεσκόφ.
«Προς το παρόν δεν έχει αναφερθεί ούτε μια χώρα (στην οποία θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση)» διευκρίνισε ο Πεσκόφ. Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν σχολίασε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης ανάμεσα σε Μπάιντεν και Πούτιν κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης στα μέσα Ιουνίου ευρωπαϊκής περιοδείας του Αμερικανού προέδρου, προσθέτοντας ότι μια τέτοια πρόταση «έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας» που είχαν οι δύο πρόεδροι στις 13 Απριλίου.
Συνάντηση Μπάιντεν - Πούτιν: Τι αναφέρει ο Λευκός Οίκος
Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λευκού Οίκου, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας αυτής ο Μπάιντεν έκανε την πρόταση για διεξαγωγή ρωσο-αμερικανικής συνάντησης κορυφής «σε τρίτη χώρα τους προσεχείς μήνες».
Εν συνεχεία ο Αμερικανός πρόεδρος είχε διευκρινίσει ότι πρότεινε στον Ρώσο ομόλογο του να συναντηθούν το καλοκαίρι στην Ευρώπη.
Σύμβουλος του Κρεμλίνου δήλωσε την Κυριακή των Βαΐων ότι η συνάντηση αυτή μεταξύ Πούτιν και Μπάιντεν μπορεί να γίνει τον Ιούνιο, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Την ίδια στιγμή η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, έγραψε ότι ο Μπάιντεν πρότεινε στον Πούτιν να συναντηθούν στις 15-16 Ιουνίου σε μια ευρωπαϊκή χώρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χιλιάδες κρατούμενοι με την κατηγορία της «εχθρότητας» προς τον Θεό
Eρωτήματα για την κατάσταση της υγείας του προκαλούν οι εικόνες από το Νταβός
Ρυθμιζόμενα ενοίκια, πολεοδομικό μονοπώλιο και είκοσι χρόνια αναμονής για ένα ενοίκιο στη Στοκχόλμη
Συγκλονίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο οι αποκαλύψεις
Η κρίση της Γροιλανδίας λειτούργησε ως καταλύτης για μια ιστορική στροφή στρατηγικής αυτονομίας της ΕΕ
Βερολίνο και Ρώμη αναζητούν κοινό ευρωπαϊκό βηματισμό απέναντι σε ΗΠΑ, δασμούς και εσωτερικές διαφωνίες
Επιφυλακτικοί οι Ευρωπαίοι ηγέτες
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.