Κοσμος

Νέα Υόρκη: Το φθινόπωρο εγκαινιάζεται ο ναός του Αγίου Νικολάου

Δια χειρός Σαντιάγο Καλατράβα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη © designbloom

Συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, από τον Σαντιάγο Καλατράβα στη Νέα Υόρκη - Θα παραδοθεί το φθινόπωρο.

Αρκετά χρόνια μετά με καθυστερήσεις και αναβολές επί αναβολών, μπαίνει στην τελική ευθεία η ανέγερση του της ελληνικής ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, από τον Σαντιάγο Καλατράβα στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στον χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη © santiagocalatrava

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο ξεκίνησε το 2014 και σταμάτησε τις εργασίες του το 2017 κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων που υπήρχαν. Η επανεκκίνηση της κατασκευής ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020 προκειμένου να είναι έτοιμη το φθινόπωρο του 2021. 

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη

Να θυμίσουμε πως η εκκλησία που βρισκόταν στο σημείο καταστράφηκε κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, με τη νέα δομή να αποτελεί πλέον σημαντικό μέρος του γενικού σχεδίου του κέντρου εμπορίου. Θα βρίσκεται μέσα στο Πάρκο Ελευθερίας πλησίον των πύργων SOM, fumihiko maki και RSHP. Το έργο έχει προχωρήσει αρκετά και ήδη οι ορθομαρμαρώσεις στην πρόσοψή του είναι έτοιμο.

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη
Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη © designbloom

Σκοπός του Σαντιάγο Καλατράβα είναι με τα μαρμάρινα πάνελ που σχεδίασε να λάμπει ο ναός εσωτερικά μετά από το σκοτάδι. Πρόκειται για ένα φως ελπίδας σε ένα σημείο όπου είχε κυριαρχήσει ο θάνατος. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα είναι προσβάσιμη από το πάρκο Ελευθερίας από το επίπεδο του δρόμου. Στόχος είναι να ανοίξει μέχρι το φθινόπωρο του 2021, όταν και θα συμπληρωθούν 20 χρόνια από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ