- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πώς σχολιάζει η Τουρκία το «επεισόδιο» Δένδια - Τσαβούσογλου
Η πρώτη επίσημη αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση - Τι μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ
Για «ασέβεια» κάνει λόγο ο Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στον Νίκο Δένδια που απάντησε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.
Ο Νίκος Δένδιας απάντησε στις προκλήσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών τους στην Άγκυρα την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021.
Η on air αντιπαράθεση ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου έγινε θέμα και σε διεθνή ΜΜΕ, με το Reuters να αναφέρει ότι «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συγκρούστηκε με τον Τούρκο ομόλογό του».
Κυβερνητικές πηγές ξεκαθάρισαν ότι υπήρχε ρητή εντολή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας να απαντήσει αναλόγως σε περίπτωση που προκληθεί -όπως και έγινε, με αποτέλεσμα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μην μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του.
Στην πρώτη επίσημη αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση, ο Ομέρ Τσελίκ έκανε λόγο για «ασέβεια» από τη μεριά του Νίκου Δένδια. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος άφησε αιχμές με ανάρτησή του στο Twitter για τα όσα εκτυλίχθηκαν στην επεισοδιακή κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
«Η ασέβεια και η μισαλλοδοξία δεν είναι μέθοδοι διπλωματίας. Η ασέβεια και ο διάλογος δεν στέκονται παράλληλα. Δεν υπάρχει διπλωματία όπου υπάρχει ο φανατισμός» έγραψε ο Ομέρ Τσελίκ
Τουρκικά ΜΜΕ - Τι αναφέρουν για τον διπλωματικό «καβγά» Δένδια με Τσαβούσογλου
Σχολιάζοντας το «επεισόδιο» ανάμεσα σε Δένδια και Τσαβούσογλου, η «Hurriyet» κάνει λόγο για «σκάνδαλο σε μια φιλική συζήτηση», προσθέτοντας: «Δυστυχώς, η Ελλάδα παραμένει ίδια».
Από τη μεριά της, η ιστοσελίδα Sozcu σημειώνει στον τίτλο του σχετικού άρθρου: «Μεγάλη κρίση στη συνάντηση Τσαβούσογλου-Δένδια». Η «Sabah» γράφει: «Απάντηση-χαστούκι του Τσαβούσογλου στον Δένδια σε ζωντανή σύνδεση».
Η «Yeni Safak» σημειώνει: «Απάντηση Τσαβούσογλου σε Δένδια: "Δεν μπορούμε ποτέ να δεχτούμε τις κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας"». «Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τσακώθηκαν live» αναφέρει η «Cumhuriyet», ενώ το CNN Turk κάνει λόγο για διαξιφισμό των δύο υπουργών Εξωτερικών στην κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.