Κοσμος

Ο Ερντογάν σηκώνει το γάντι - Τι απαντά στον Ντράγκι

Ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε αποκαλέσει «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA

Ο Μάριο Ντράγκι αποκάλεσε δικτάτορα τον Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να κάνει λόγο για «χυδαίες» δηλώσεις που δυναμιτίζουν τις σχέσεις με την Ιταλία.

Ως «απολύτως αναιδείς και χυδαίες» χαρακτηρίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο Μάριο Ντράγκι, πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Στον απόηχο του #SofaGate, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν έμεινε όρθια στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, ο Μάριο Ντράγκι αποκάλεσε «δικτάτορα» τον Ερντογάν.

Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας έκανε λόγο για «απαράδεκτη λαϊκίστικη ρητορική». «Οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού καταδεικνύουν μια παντελή αναίδεια και χυδαιότητα» είπε ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις, σε μια συνάντηση που είχε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 με νέους.

Και πρόσθεσε: «Ενώ ελπίζαμε ότι θα οδηγούσαμε τις σχέσεις μας σε πιο προχωρημένο επίπεδο, αυτός ο τύπος που αποκαλείται Ντράγκι, τους επέφερε πλήγμα».

 

Γιατί ο Ντράγκι έγινε έξαλλος με τον Ερντογάν - Το #SofaGate

Αφορμή για την κρίση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ρώμης στάθηκε το λεγόμενο #SofaGate, την περασμένη εβδομάδα. Όταν η φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ έγιναν δεκτοί από τον Ερντογάν, η επικεφαλής της Κομισιόν αναγκάστηκε να καθίσει σε έναν απομακρυσμένο καναπέ, καθώς υπήρχαν μόνο δύο πολυθρόνες, στις οποίες κάθισαν ο Τούρκος πρόεδρος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Τουρκία απέρριψε τις επικρίσεις υποστηρίζοντας ότι απλώς ακολούθησε τις οδηγίες που της έδωσαν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες τήρησης του πρωτοκόλλου.

Αντιδρώντας, όμως, σε αυτό το επεισόδιο και στη συμπεριφορά που επιφύλαξε στην φον ντερ Λάιεν, ο Ντράγκι κατήγγειλε τον Ερντογάν, την περασμένη Πέμπτη, αποκαλώντας τον «δικτάτορα».

Ursula Von der Leyen snubbed in chair gaffe at EU-Erdoğan talks

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ