- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στο Ρίο ντε Τζανέιρο μπαρ και εστιατόρια ανοίγουν ξανά και υποδέχονται τους πρώτους θαμώνες, ενώ η πανδημία κορωνοϊού συνεχίζει να δοκιμάζει τη Βραζιλία.
Τα μπαρ και τα εστιατόρια μπορούν να ξανανοίξουν από σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου 2021 στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου οι παραλίες παραμένουν επισήμως κλειστές, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή.
Η απόφαση ελήφθη παρόλο η πανδημία Covid-19 συνεχίζει να κλονίζει τόσο την πόλη όσο και ολόκληρη τη Βραζιλία, η οποία είναι μια από τις 10 χώρες με τους περισσότερους νεκρούς από κορωνοϊό στον πλανήτη.
Όλες οι «μη αναγκαίες» εμπορικές δραστηριότητες είχαν ανασταλεί στις 26 Μαρτίου, όταν η δημοτική αρχή της πόλης των 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων κήρυξε μια ολόκληρη εβδομάδα αργίας, προκειμένου να αποφύγει τις μετακινήσεις του πληθυσμού.
Τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης παρέμειναν ανοικτά. Τα εστιατόρια δεν μπορούσαν να λειτουργούν παρά με διανομές ή take away. Αν και το Ρίο ντε Τζανέιρο κατέγραψε αυτήν την εβδομάδα κατά μέσο όρο 100 ημερήσιους θανάτους από Covid-19, ο αριθμός των επισκέψεων στα επείγοντα άρχισε να μειώνεται λίγο, γεγονός που, όπως ελπίζουν οι αρχές, αναμένεται να μεταφραστεί από την πτώση των νοσηλειών και των θανάτων τις επόμενες εβδομάδες.
«Ιδού η απάντηση σε εκείνους που πιστεύουν πως οι περιορισμοί δεν εξυπηρετούν σε τίποτα» δήλωσε ο δήμαρχος Εντουάρντο Πάες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Και πρόσθεσε ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργήσουν έως τις 21.00 το βράδυ, ενώ τα εμπορικά καταστήματα, οι κινηματογράφοι ή τα μουσεία θα μπορούν να ξαναλειτουργήσουν υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Τα τουριστικά αξιοθέατα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπως το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή θα μπορούν να υποδέχονται εκ νέου επισκέπτες.
Κλειστές οι παραλίες στο Ρίο ντε Τζανέιρο - Επιτρέπεται η ατομική άσκηση
Στις τεράστιες παραλίες της πόλης απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα πλανόδιων πωλητών και μονάχα η ατομική άσκηση επιτρέπεται.
Εντούτοις, στην πραγματικότητα, πολλοί συνεχίζουν να κάνουν ηλιοθεραπεία, παρά την απαγόρευσή της, ιδίως το Σαββατοκύριακο.
«Δεν μπορούμε να διατάξουμε αυστηρή καραντίνα», συνέχισε ο δήμαρχος, προειδοποιώντας: «Όμως δεν είναι η στιγμή να χαλαρώσουμε. Το Ρίο δεν έχει ξαναβρεί την κανονική ζωή του».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα μπορεί να αποφυλακιστεί το 2044
Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο διαδίκτυο
Λίγους μήνες μετά τη δημόσια συγγνώμη του για τοξικές συμπεριφορές
Τα brands που ξεχωρίζουν, τολμούν, αλλάζουν προϊόν, πολιτική, πλατφόρμα ή συμπεριφορά
Αβεβαιότητα και γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν χιλιάδες εκατομμυριούχους σε αναζήτηση νέων χωρών διαμονής
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράςτοποθετείται δημόσια
Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο της πρότασης αφορά τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Στη συνέχεια προσπάθησε να εισπράξει ο ίδιος το τζακ ποτ,
Το υπερθέαμα 60 εκατ. δολαρίων προκαλεί πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις
Τέλος εποχής από το 2027 λόγω κατακόρυφης αύξησης των ατυχημάτων
Οι όροι του Μνημονίου και οι «κόκκινες γραμμές»
Μπροστά στα προβλήματα που δημιουργεί η με το ζόρι συνύπαρξη, τα συστημικά μετριοπαθή κόμματα αντί για λύσεις προσφέρουν κηρύγματα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η 47χρονη κόρη του βασιλιά νοσηλευόταν από το 2022 μετά από σοβαρό καρδιακό επεισόδιο
Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ, τον ναυτικό αποκλεισμό και το εμπλουτισμένο ουράνιο
Έρχονται ανακατατάξεις στην ευρωπαϊκή άμυνα
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Χωρίς τέλος οι επιθέσεις σε πολιτικές υποδομές
Στην Ευρώπη μπορεί να πέσουν οι υπογραφές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.