- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πότε ανοίγει η Διώρυγα του Σουέζ - Live η θέση του «Ever Given»
Πάνω από 400 πλοία περιμένουν να περάσουν - Όλα τα νεότερα
Μέσα στην επόμενη ώρα ανοίγει για τα πλοία η Διώρυγα του Σουέζ καθώς το «Ever Given» πλέει κανονικά χωρίς κάποιο νέο πρόβλημα μετά την αποκόλλησή του.
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ανοίξει και πάλι η Διώρυγα του Σουέζ και να ξεκινήσει η διέλευση των πλοίων που περιμένουν εδώ και ημέρες στα δύο άκρα του θαλάσσιου περάσματος στην Αίγυπτο.
Μετά την αποκόλλησή του το «Ever Given» συνεχίζει να πλέει με τη βοήθεια ρυμουλκών τη Διώρυγα του Σουέζ, παρά το προσωρινό πρόβλημα που παρουσιάστηκε και προκάλεσε αναστάτωση.
Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται πολύ κοντά στη Μεγάλη Πικρή Λίμνη, όπου θα υποβληθεί σε πλήρη επιθεώρηση τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στο φορτίο του πριν συνεχίσει την πορεία του, όπως φαίνεται και στον χάρτη από το MarineTraffic (Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε live τη θέση του «Ever Given»). Η παραμονή του εκεί δεν εμποδίζει τη διέλευση των πλοίων σε αυτό το θαλάσσιο πέρασμα που συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα, από το οποίο διέρχεται το 10% του παγκόσμιου εμπορίου με πλωτά μέσα. Το Reuters μετέδωσε ότι η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) ανακοίνωσε επίσημα την «επανέναρξη της κυκλοφορίας» στη θαλάσσια δίοδο. «Ο ναύαρχος Οσάμα Ράμπια, ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ, κήρυξε την επανάληψη της διέλευσης των πλοίων μέσα από τη διώρυγα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Αξιωματούχοι της συγκεκριμένης αρχής που μίλησαν στο Reuters ανέφεραν ότι έχει γίνει ενημέρωση στις ναυτιλιακές εταιρείες πως η κυκλοφορία των πλοίων μέσω της Διώρυγας επανέρχεται και στις δύο κατευθύνσεις του καναλιού στις 20.00 το βράδυ, ώρα Ελλάδος.
«Δεν υπήρξαν αναφορές για ρύπανση ή ζημιά του φορτίου και οι αρχικές έρευνες αποκλείουν οποιαδήποτε βλάβη στη μηχανή ή στον κινητήρα ως αιτία της προσάραξης», ανακοίνωσε από τη μεριά της η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM). Το «Ever Given» είχε κολλήσει για σχεδόν μια εβδομάδα στο νότιο τμήμα στη Διώρυγα του Σουέζ, προκαλώντας «έμφραγμα» στο παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο.
Η Evergreen Line, με έδρα την Ταϊβάν, η οποία μισθώνει το συγκεκριμένο πλοίο, ανακοίνωσε ότι οι αποφάσεις σχετικά με το φορτίο θα ληφθούν μετά την επιθεώρηση που θα γίνει στη «Μεγάλη Πικρή Λίμνη».
Το πλοίο, μήκους 400 μέτρων και βάρους 220.000 τόνων, με σημαία Παναμά, άρχισε να κινείται και πάλι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 29 Μαρτίου 2021, μετά την απελευθέρωση της πρύμνης του από τη δυτική όχθη της Διώρυγας του Σουέζ. Η είδηση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και μεταδόθηκε με breaking news από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
RAW: The massive container ship stuck in the Suez Canal has finally been set free! pic.twitter.com/wkxTJkh0ra
— DW News (@dwnews) March 29, 2021
Περισσότερα από 400 πλοία περιμένουν να διασχίσουν τη Διώρυγα του Σουέζ, με το ημερήσιο κόστος των ζημιών που προκάλεσε το «Ever Given» να ανέρχεται στα 9,6 δισ. δολάρια (400 εκατ. δολάρια/ώρα).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι επιβάλλει παράνομους περιορισμούς στην αλιεία στο Αιγαίο
«Σοκαρίστηκα από τους λογαριασμούς ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ», δήλωσε η ιταλίδα πρωθυπουργός
Πρώτη φορά που ελληνικό λογοτεχνικό κείμενο εντοπίζεται σε διαδικασία ταρίχευσης
Μεταξύ αυτών και η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν
Αστυνομικός που επιχείρησε να απευθυνθεί στο συγκεντρωμένο πλήθος αποδοκιμάστηκε έντονα
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.