- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μακρόν για διαχείριση της πανδημίας: «Κανένα mea culpa»
Μέτρα λαμβάνουν οι «γείτονες» της Γαλλίας
Γαλλία: Γιατί οι Γάλλοι περιμένουν να ακούσουν mea culpa από τον Εμανουέλ Μακρόν για τη διαχείριση της πανδημίας.
Από σήμερα η Γερμανία κηρύσσει τη Γαλλία περιοχή υψηλού κινδύνου και την ερχόμενη Τρίτη θα ακολουθήσει η Ισπανία.
Σύμφωνα με την DW, οι Γάλλοι ακούν το mea culpa της Μέρκελ για την ακύρωση των μέτρων για το Πάσχα και αναρωτιούνται εάν και στη Γαλλία θ’ ακούσουν ποτέ κάτι τέτοιο. Φαίνεται ότι την απάντηση έδωσε ήδη από την Παρασκευή ο Εμανουέλ Μακρόν: «Δεν υπάρχει λόγος για κανένα mea culpa, καμία τύψη ή αποτυχία. Δικαιωθήκαμε γιατί δεν υπήρξε η προβλεπόμενη έξαρση» είπε, απαντώντας στις κριτικές ότι δεν προχώρησε σε γενικό lockdown τουλάχιστον τον Φεβρουάριο.
Την ίδια ώρα, ο Μακρόν αναγνώρισε ότι οι μεταλλάξεις έχουν αλλάξει τα δεδομένα και ήδη 19 διαμερίσματα της Γαλλίας, συμπεριλαμβανομένης και της περιφέρειας των Παρισίων βρίσκονται κάτω από αυστηρά μέτρα. Ο Γάλλος πρόεδρος θέλησε, πάντως, να προειδοποιήσει ότι ίσως να χρειαστεί τώρα νέα στρατηγική.
Οι γείτονες της Γαλλίας παίρνουν ήδη μέτρα. Συγκεκριμένα, στο βορρά από σήμερα η Γερμανία κλείνει τα σύνορά της επιβάλλοντας αυστηρούς ελέγχους και από την Τρίτη το ίδιο κάνει και η Ισπανία στο νότο. Συγκεκριμένα για τη Γερμανία ισχύσουν τα εξής: Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν από τη Γαλλία στη Γερμανία πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Αυστηρότεροι περιορισμοί ισχύουν ειδικότερα για όσους φτάνουν από την γαλλική περιφέρεια Μοζέλ στο Ζάαρλαντ και τη Ρηνανία Παλατινάτο, οι οποίοι υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων.
Λόγω της καλοκαιρίας οι Παριζιάνοι φεύγουν για αποδράσεις δυτικά στις ακτές του Ατλαντικού, με τους ντόπιους, όμως, να γκρινιάζουν ότι τους φέρνουν τον ιό.
Τα σχολεία στη Γαλλία παραμένουν ανοιχτά, κλείνουν οι τάξεις μόνο όταν υπάρχει κρούσμα. Ο Μακρόν φαίνεται ότι ποντάρει στους μαζικούς εμβολιασμούς οργανώνοντας ακόμη και «εμβολιοδρόμια» σε αθλητικές εγκαταστάσεις με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν αναβολές στις αφίξεις των εμβολίων.
Με πληροφορίες από DW
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.