- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Απεργία στην Amazon. «Εξαντλημένοι» οι εργαζόμενοι
«Πώς είναι δυνατόν η εταιρεία του πιο πλούσιου ανθρώπου παγκοσμίως (του Τζεφ Μπέζος) να μη σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα;»
Ιταλία: Οι υπάλληλοι της Amazon απεργούν με αίτημα καλύτερες συνθήκες εργασίας
Το συνδικάτο που εκπροσωπεί 9.500 εργαζόμενους στον κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου Amazon στην Ιταλία, κάλεσε τα μέλη του να κατέβουν σε απεργία σήμερα, με αίτημα καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Μείωση του φόρτου εργασίας, σεβασμός των υγειονομικών κανόνων εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, καταβολή «αποζημίωσης covid», αύξηση μισθών είναι μερικά από τα αιτήματα των συνδικάτων Cgil, Sisl και Uil, σύμφωνα με τα οποία έως και 40.000 εργαζόμενοι ενδέχεται να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις, αν αυτές επεκταθούν και στους εργαζόμενους όλων των υπηρεσιών της Amazon.
«Οι εργαζόμενοι είναι εξαντλημένοι», οι οδηγοί της Amazon «παραδίδουν 180 με 200 πακέτα την ημέρα», καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση τα συνδικάτα, κάνοντας λόγο για ένα πρωτόγνωρο κίνημα στην Amazon Ιταλίας.
Οι πελάτες της εταιρείας καλούνται να στηρίξουν την απεργία των εργαζομένων αποφεύγοντας να κάνουν αγορές σήμερα, σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών Federconsumatori.
«Πώς είναι δυνατόν η εταιρεία του πιο πλούσιου ανθρώπου παγκοσμίως (του Τζεφ Μπέζος) να μη σέβεται τα θεμελιώδη δικαιώματα;», διερωτήθηκε ο Νικόλα Φρατοϊάνι, γραμματέας του αριστερού κόμματος Sinistra Italiana που στηρίζει την απεργία, προτού αναφερθεί «στα κέρδη της Amazon στη διάρκεια της πανδημίας» .
Λόγω των μακροχρόνιων lockdown που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού και της αναστολής της λειτουργίας των καταστημάτων σε πολλές χώρες παγκοσμίως, οι πωλήσεις της Amazon αυξήθηκαν κατακόρυφα σε όλο τον κόσμο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ξεπέρασε το τέταρτο τρίμηνο του 2020 τα 100 δισεκ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της την ίδια περίοδο διπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 7,2 δισεκ. δολάρια.
Η Amazon ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ως το φθινόπωρο πρόκειται να ανοίξει στην Ιταλία ένα νέο κέντρο διανομής στο Σιβιντάτε αλ Πιάνο, δημιουργώντας 900 θέσεις εργασίας και ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των υπαλλήλων της στη χώρα σε 10.400.
Μέσα στο 2020 η Amazon προσέλαβε 2.600 υπαλλήλους στην Ιταλία, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει περισσότερα από 5,8 δισεκ. ευρώ από την άφιξή της στη χώρα πριν δέκα χρόνια.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.