- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Προς παράταση το lockdown λόγω αύξησης κρουσμάτων - Πληροφορίες για ανατροπή στον σχεδιασμό για άνοιγμα δραστηριοτήτων.
Καγκελαρία και κρατίδια φαίνεται ότι εξετάζουν νέα παράταση του lockdown στη Γερμανία, αλλά και την αναβολή της προγραμματισμένης άρσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν λάβει για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού.
Το περιοδικό Business Insider αναφέρει ότι στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο παράτασης της ισχύος των αυστηρών μέτρων και αναβολή της σταδιακής άρσης τους, η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου. Μάλιστα, το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και πάλι οι εξωτερικοί χώροι εστίασης, καθώς και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, ενώ θα επιτρεπόταν ακόμη ακόμη η άθληση ομάδων σε ανοιχτό χώρο. Εάν όμως ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας ήταν από 50 έως 100, οι αποφάσεις αυτές θα αναθεωρούνταν.
Σύμφωνα με το περιοδικό, ο σχεδιασμός φαίνεται ότι επανεξετάζεται, με πιθανότερο σενάριο αυτό της παράτασης της ισχύουσας κατάστασης και μετά τις 28 Μαρτίου, λόγω τόσο της αύξησης των κρουσμάτων όσο και των προβλημάτων με το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέρει το Business Inseider. Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν θα υπάρχει εγκαίρως επαρκής αριθμός «γρήγορων» τεστ για να στηρίξει το άνοιγμα.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα ενημερώσει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης νέων εμβολίων.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.