- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιανμάρ:Τουλάχιστον 138 διαδηλωτές σκοτώθηκαν μετά το πραξικόπημα
Μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά
Τουλάχιστον 138 διαδηλωτές σκοτώθηκαν μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ - Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, καταδικάζουν τη βία.
Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, επικαλούμενος στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τουλάχιστον 138 διαδηλωτές σκοτώθηκαν μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ.
Καταγγέλλοντας στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου ένα «Σαββατοκύριακο αιματοχυσίας», με «38 ανθρώπους που σκοτώθηκαν χθες» (σ.σ Κυριακή) και «18 που σκοτώθηκαν το Σάββατο», ο Στεφάν Ντουζαρίκ επανέλαβε τις εκκλήσεις του Γενικού Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες, όπως «η διεθνής κοινότητα, περιλαμβανομένων των περιφερειακών παραγόντων, να ενωθούν σε αλληλεγγύη με τον λαό της Μιανμάρ».
«Τουλάχιστον 138 ειρηνικοί διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν σε επεισόδια βίας από την 1η Φεβρουαρίου», πρόσθεσε.
«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει σθεναρά τη συνεχιζόμενη βία κατά των ειρηνικών διαδηλωτών και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των πιο στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της Μιανμάρ», συνέχισε.
Στην Ουάσινγκτον, η αμερικανική διπλωματία καταδίκασε επίσης τη βία του Σαββατοκύριακου.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ επιτίθενται κυριολεκτικά στον ίδιο τον πληθυσμό τους, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους σε όλη τη χώρα», δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Τζαλίνα Πόρτερ, εκτιμώντας πως πρόκειται για μια «ανήθικη και αδικαιολόγητη» στάση.
«Η στρατιωτική χούντα απαντά στις εκκλήσεις για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Μιανμάρ με σφαίρες. Αυτές οι τακτικές υπενθυμίζουν πως ο στρατός της Μιανμάρ διέπραξε το πραξικόπημα αυτό για τα προσωπικά εγωιστικά συμφέροντά του, και όχι για να ικανοποιήσει τη βούληση του λαού του», πρόσθεσε.
Οι ΗΠΑ κάλεσαν για άλλη μια φορά «όλες τις χώρες να λάβουν απτά μέτρα προκειμένου να εναντιωθούν στο πραξικόπημα και στην κλιμάκωση της βίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.