- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Σεμπάστιαν Κουρτς: Θέλει να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca
Αιχμές για πιθανό «παζάρι» με τα εμβόλια και «κρυφές» συμφωνίες που φέρνουν τα πάνω - κάτω στη διανομή
Με το εμβόλιο της AstraZeneca θέλει να εμβολιαστεί ο Σεμπάστιαν Κουρτς, παρά την κριτική που υπάρχει στην Αυστρία για τις πιθανές σοβαρές παρενέργειες.
Την πρόθεσή του να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές σοβαρές παρενέργειες, εξέφρασε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.
Ο καγκελάριος της Αυστρίας, μιλώντας την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 από τη Βιέννη, επανέλαβε ότι θέλει να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraΖeneca, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα η Ευρώπη να έχει την ευκαιρία να επανέλθει στην κανονικότητα μέχρι το καλοκαίρι.
Ως προς τη διακοπή των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraΖeneca σε αρκετές χώρες, ο καγκελάριος ανέφερε ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από ειδικούς, και ότι όλες οι μέχρι τώρα έρευνες δεν έδειξαν να υπάρχει καμία αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό σε περιπτώσεις θανάτου.
Σεμπάστιαν Κουρτς: Κριτική στην ΕΕ για τον τρόπο που μοιράζει τα εμβόλια για τον κορωνοϊό
Στις δηλώσεις αυτές, ο καγκελάριος προέβη στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία άσκησε δριμύτατη κριτική στην ακολουθούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση πολιτική διανομής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, μεταξύ των χωρών-μελών της, «που δεν γίνεται δίκαια, ανάλογα με τον πληθυσμό, όπως είχε συμφωνηθεί».
Ο ίδιος κατήγγειλε ότι υπάρχουν «ενδείξεις» για πρόσθετες «μυστικές» συμφωνίες σε ένα «παζάρι» μεταξύ επί μέρους χωρών-μελών της ΕΕ και των φαρμακευτικών εταιρειών, και ότι υπάρχουν σχέδια για συνέχιση της διαδικασίας μη διανομής εμβολίων ανάλογα με το μέγεθος του πληθυσμού τους επόμενους μήνες.
Ανέφερε επίσης ότι, ενώ η Αυστρία βρίσκεται στον μέσο όσον αφορά την κατανομή των δόσεων των εμβολίων και μέχρι στιγμής δεν έχει υποστεί ζημιά, κράτη όπως η Βουλγαρία βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και εάν συνεχιστεί η τάση, δεν θα ολοκληρώσουν τους εμβολιασμούς μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο.
'Αλλοι, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι μέχρι τον Μάιο, και, για παράδειγμα, η Μάλτα θα λάβει τρεις φορές περισσότερες δόσεις από τη Βουλγαρία έως το τέλος του Ιουνίου παρά τον πολύ μικρότερο πληθυσμό, ενώ η Ολλανδία θα έχει μέχρι τότε διπλάσιες ποσότητες από την Κροατία, ανέφερε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.
Κατά την άποψή του, «το κύριο ερώτημα πρέπει να είναι, τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες, και εάν η τάση συνεχιστεί έτσι, θα υπάρξει τεράστια ανισότητα στην ΕΕ, καθώς οι πραγματικές παραδόσεις εμβολίων έρχονται σε αντίθεση με το πνεύμα της ΕΕ και επίσης με τη συμφωνία των Ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της 21ης Ιανουαρίου».
Ο ίδιος, όπως είπε, έχει ανταλλάξει απόψεις μέχρι στιγμής, με τους ομολόγους του στο Βέλγιο, στην Ελλάδα, την Πολωνία, τη Σλοβενία και την Τσεχία και θα έχει περαιτέρω συνομιλίες και σήμερα, Παρασκευή.
Πολλοί ηγέτες έχουν εκπλαγεί από τις άνισες παραδόσεις, καθώς «η άνιση κατανομή, η οποία αποκλίνει από τον συμφωνημένο στόχο, δεν είναι καλή για την Ευρώπη, και ελπίζω να βρεθεί μια λύση εδώ», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.